promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérig sértették a férfiakat az egyik népszerű tévécsatornán, súlyosan kifogásolható üzenetet közvetítenek rólu
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Amikor a csapból is az folyik, hogy mindenki egyenlő és nem szabad degradáló véleményt megfogalmazni senkiről, akkor hirtelen szembejön egy ilyen.

A reggeli energiaitalozásom közben a szokásos háttérműsornak éppen a Comedy Central ment, aminek kifejezetten szeretem a műsorait. Bár a legtöbbre jellemző az a fajta férfi-női dinamika, hogy a nő az okos, megfontolt, higgadt, irányító, a pasi pedig az állandóan szexre kész, kicsit egyszerűbb, de szeretnivaló figura. Általában alapkoncepció az is, hogy a pasi sumákol, csinál valami nagy galibát, amit aztán a nő megold a sorozat utolsó 5 percében, de enyi helyzetkomikum belefér, valamint ahogy kezdtem is a cikket: engem is szórakoztat.

Néha vannak az átlagosnál bosszanntóbb részek, például hogy a méltán népszerű Agymenők sorozatban miért Leonard a szerencsés, aki elismert, híres fizikus és egy zseni, Pennyvel szemben, aki... hát szép és talpraesett. De még ilyen párokat is el tudok képzelni az életben.

Amiért ma klaviatúrát ragadtam, az az egyik sorozat előzetes volt, melyben ez a mondat hangzott el: A férfi egy külön állatfaj... és akkor jött a folytatás. Itt azt emelték ki, hogy szórakoztatja őket, ha más férfiakkal rossz dolog történik, erre is kitérek a későbbiekben. De először ez a mondat. A mai fene nagy pozitivitás korában én úgy gondolnám, hogy nem oké ez a fajta megbélyegzés, még akkor sem, ha valóban a legtöbb sorozat erre a kaptafára van felhúzva. Más dolog nézni egy amerikai szitkomot és úgy szórakozni rajta és más az, ha egy magyar előzetesnél olvashatunk ennyire degradáló szöveget.

Ha ezt a nőkre írták volna (egyébként mielőtt: nőként írom ezt a cikket), akkor hatalmas felháborodás lenne. Hogyan lehet ilyen szavakat használni, hogy lehet ilyen sztereotípiákban gondolkozni, hogyan lehet ennyire sértően leírni egy egész társadalmi csoportot? És még sorolhatnám.

A mondat folytatásáról, miszerint jól szórakoznak egymás ballépésein, pedig csak annyit fűznék hozzá (szintén lányként): lehet, hogy először jól kiröhögik egymást egy szerencsétlenkedés után, de nem véletlen az a régi, ezeréves hadviselésből kiemelt kifejezés, hogy férfi becsület és férfi összetartás.

Erről még egy viccet is idetennék, ami nekem nagy kedvencem:

Nők között barátság:
Egy napon a feleség nem jött haza, a férj megkérdezte hol aludt, a felesége azt válaszolta,hogy az egyik barátnőjénél.
A férj felhívta a 10 legjobb barátnőt, de egyik sem igazolta ezt.

Férfiak között barátság:
Egy napon a férj nem jött haza este, a felesége megkérdezte hol aludt, a férj azt válaszolta, hogy az egyik barátjánál.
A felesége felhívta a 10 legjobb barátját, 8-án igazolták, hogy ott aludt, 2-en hogy még ott van.

 

Szóval légyszi, kedves csatorna, ne mondjuk ilyen csúnyát a társadalom majdnem feléről.

Egyébként a sorozat maga nagyon szórakoztató, itt egy olyan előzetes róla, amelyben nem a fenti sértő kifejezést használták:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás