promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felfedezést tettek lengyel kutatók, vámpírgyermek maradványait fedezték fel
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lengyel kutatók meglepő felfedezést tettek egy 800 lelket számláló kis lengyel faluban. Valóban létezhettek vámpírok? Most a legenda végére jártunk. 

Mindannyian ismerünk misztikus vámpír legendákat. Az egyik leghíresebb vérszívó Drakula gróf volt, akit a magyar származású Lúgosi Béla személyesített meg a filmvásznon, amiért hollywoodi hírességek sétányán még csillagot is kapott. A 2000-es években az Alkonyat című filmért rajongott az összes tini és ennek megjelenésével vámpír lázban égett az egész világ.

Most egy lengyel faluban a kutatók egy 17. századi „vámpír” gyermek maradványait tárták fel.

Megdöbbentő, hogy a testet arccal lefelé temették el és a sírt még le is lakatolták, amit valószínűleg azért tettek, hogy a falubélieket megnyugtassák, hogy a gyermek nem fog visszatérni a túlvilágból. Az antropológusok az 5-7 éves gyermek csontvázmaradványait egy jelöletlen tömegsírban találták meg, Ostromecko közelében.

 

A „nekropoliszban”, amely görögül annyit tesz, hogy a „halottak városában”, már felfedeztek régebben a régészek egy „vámpír” nőt, akit a lábára erősített lánccal és lakattal temettek el és egy sarlót fektettek a nyakába, hogy ne térhessen vissza a halálból. A két sírt mindössze két méterre találták meg egymástól. Vélhetően ezen a részen temették a „kirekesztetteket”, akiket nem láttak szívesen a keresztény temetőben. 

A kutatók elmondták, hogy körülbelül 100 sírt tártak fel a temetőben, amelyek a korra nem jellemző módon, rejtélyes temetési módszerrel hantoltak el, beleértve a „vámpírellenes” taktikákat.

Több okai is lehet, hogy bizonyos embereket itt a „kirekesztett temetőben” temettek el. Akár az egyén furcsán viselkedett vagy rendellenes fizikai állapotban volt, esetleg féltek tőle. Az is feltehető, hogy a személy hirtelen vagy erőszakos halált halt.

Az emberek az akkori járványokat a vámpíroknak tulajdonították, hiszen azok akkoriban megmagyarázhatatlanok voltak. Ugyanis azt gondolták a vámpírok először saját családtagjaikat vadásszák le, majd később a szomszédokat, végül a falu összes lakóját. A mai felfogásunkkal ezek visszavezethetők a fertőző betegségekre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás