promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szinglik tényleg jobban élvezik az unga-bungát, mint a házasok?
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sok pár azt gondolja, az egyedülállóak annyit szórakoznak, amennyit csak akarnak. A szinglik pedig azt, hogy a párok mindig ott vannak egymásnak. Akkor hogy is van ez?

Nem létezik olyan, hogy megfelelő mennyiségű együttlét. Vagyis nincs olyan szám, ami ne felelne meg a normálisnak. Persze vannak kilengő értétek, és kóros vágyakozások is. De ettől függetlenül minden ember annyiszor éli át ezeket a pillanatokat, ahányszor szeretné és partnert talál rá. Az igények és preferenciák viszont ritkán találkoznak. A társadalomkutatók ezért épp arra voltak kíváncsiak, hogy kinek van jobb dolga? A szingliknek, vagy a pároknak?  

2017-ben már megjelent egy tanulmány az Archives of Sexual Behavior című folyóiratban, amely forradalmi változást hozott az amerikai felnőttek szexuális életében: nevezetesen, kevesebb volt a pásztoróra. Az amerikai felnőttek kevesebbszer szexeltek az 2010-es évek elején, mint a 90-es évek végén" – idézte a tanulmány szerzőit az IFLscience.

A kutatók arra jutottak, hogy azok, akik párkapcsolatban voltak, egyre kevesebbet töltöttek együtt intim pillanatokat. Ellenben a szinglikkel.

A Washington Post bejelentése szerint a házas emberek átlagosan 55-ször hancúroztak évente, míg a szinglik átlagosan 59-szer. Szóval nem igazán az a helyzet, hogy a szinglik többet szeretkeztek, hanem inkább az, hogy a párok egyre kevesebbet.

A 2021-ben megjelent Center for Researching and Understanding Sexual Health (CRUSH) nevű szervezet jelentése szerint a szingli és házas emberek között nincs különbség, ha kamatyolásról van szó. A legtöbb felmérés egyébként is önbevalláson alapul, ami gyakran torzíthatja az adatokat. Hiszen ki ne szeretné inkább azt mondani, hogy az adott évben több sikerélménye volt, mint kudarca.

Az intimitás fontos a párok között, mert segít megerősíteni és mélyíteni a kapcsolatot. Az érzelmi és fizikai közeledés megteremti a bizalmat és a kötődést. Az intimitás lehetővé teszi a pár számára, hogy megoszthassák egymással a vágyaikat, félelmeiket és örömeiket. Ez segít abban, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz, megértsük egymás igényeit és kielégítsük egymás szükségleteit. Az intimitás ápolása és fenntartása hozzájárul a boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolathoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás