promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó gyerekkori élményéről mesélt Tomán Szabina, nem titkolja többé történetét
Borítókép:  YouTube - Fulfilled.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem kevés bátorság kell ahhoz, hogy valaki ennyire őszintén beszéljen a családi titkairól.

Tomán Szabina üzletasszony, legutóbbi interjújában meglepő őszinteséggel mesélt családi drámáiról és saját személyes tragédiáiról, konfliktusairól. Erre szükség is van, hiszen az üzleti életben sokkal kevesebb sikeres nőről hallani, mint ahányan valóban elérik ezeket a csúcsokat a karrierben. Ugyanakkor ők azok, akikre ha ráfordul a reflektorfény, egyben azonosulni is tudunk történeteikkel. Persze, csak ha hagyják. Szabina a Fullfilled.hu Youtube oldalára feltöltött videós interjúban kétségkívül olyan mélységekig engedte a hallgatókat, amit korábban nem hallhattunk tőle.

A Menta című műsorban többek között arról mesélt, milyen nehéz sorstörténettel jött ő a világra és bátran vállalta azt is, hogy ezzel rengeteget kellett dolgoznia, mire végre maga mögött hagyhatta az őt akadályozó tényezőket, belső elvárásokat. Ha nem is teljesen, mégis valamennyire kontroll alatt tartva azokat már felnőttként.

"Nekem van egy megfelelési kényszerem. Egy békítő babának indultam. Nem sikerült kibékíteni az apukámat és az anyukámat és a terhesség alatt már elindították a válást. Így az anyukám arra gondolt, hogy megszakítja a terhességet. Ezt, amikor elment a kórházba, egy előtte lévő probléma akadályozta meg és azt mondta, hogy inkább megszüli a babát. Így lettem én. Úgyhogy már ezzel a puttonnyal jöttem, hogy nekem meg kell felelnem, nekem segítenem kell azt, hogy az anyukám jól legyen. Ez a mai napig bennem van minimálisan, de sok munkaórám van abban, hogy ezzel dolgoztam pszichológussal. Sőt az anyukámmal is - amíg élt - átbeszéltük ezt sokszor."

A Cápák között című műsor ismert női arca Árpa Attilával kapcsolatos házasságára is utal egy ponton, összekötve a logikai szálakat:

„Az első házasságomba nagyon nagy szerelemmel léptem be, és azzal, hogy életem végéig fog tartani. Volt az a berögzült rossz szokásom, hogy meg szerettem volna felelni. De amikor a partner, a másik oldal nincs rendben önmagával, a helyzettel, vagy akár túl sokat szeretne, akkor nem tudod kielégíteni azokat a vágyakat, azokat a megfelelési szinteket, amikbe te azt gondolod, hogy mindent beleadsz. És egy idő után feladod. Amikor azt érzed, hogy nincs több púpnak helye, akkor felállsz egy ilyenből. Én az utolsó utáni pillanatig küzdöttem az első házasságomban, hogy ez működjön. És volt az a pont, amikor a hozott puttonyomat – hogy az anyukám és apukám békítésére nem voltam jó – leraktam."

Tomán Szabina története ettől talán csak példaértékűbb lett, hiszen senki nem kap könnyű csomagot, de az interjúban adott válaszaiból kiderül, hogy a megfelelő segítséggel, önkritikával és tenni akarással nagyon sok mindenen lehet változtatni. Az sem baj, ha út közben elkövetünk néhány hibát, vagy nem azonnal a tökéletes döntéseket hozzuk meg. Ha léteznek olyanok egyáltalán...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás