promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen kiborult Csondor Kata, soha nem történt vele korábban hasonló megaláztatás
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan titokról lántotta le a leplet az énekesnő, aminek nem igen fog örülni a Barbie magyar stábja.

Csondor Kata az egyik legtöbbet foglalkoztatott szinkronhang a szakmában. Nemcsak szinkronmunkáiról ismerhetjük, hanem sikeres színésznői és énekesnői pályafutásáról is. A napokban a Barbie című film premierje miatt nyílt meg a követőinek TikTok oldalán, ahol elmondta, miért nem jelent meg ezen a fontos eseményen.

A teljes történet megértéséhez jó tudni, hogy Csondor Kata szinkronizálta először Barbie karakterét és a színésznő legalább tizenkét alkalmat számolt, amikor ő kölcsönözte a kislányok kedvenc játékának a hangját. A legnagyobb dilemma a rajongók számára is inkább az volt, hogy vajon Barbie eredeti hangján szeretnék, ha megszólalna a film főszereplője, vagy Peller Mariannén, aki Margot Robbie hivatalos hangja. A Redditen több hozzászóló is kifejezte vágyát ezzel kapcsolatban:

"Nem tudok elképzelni jobbat Katánál. Ő nekem a bestek bestje, főleg ha Barbieról van szó."

Míg a másikuk már a poszt születésekor elégedett volt a gondolattal, hogy Katát most mellőzik:

"Mivel most jelen esetben Margot Robbieról van szó és nyilván ő is a saját hangján szólal meg, egyértelműen Peller Mariannt preferálom".

Nemcsak a Redditen, hanem a TikTokon is sokan kíváncsiak voltak, hogy bár nem Csondor Kata kölcsönözte most Barbie hangját, de vajon a premierre ezért már meg sem hívták? Rengeteg influenszert is elhívtak az eseményre, akiknek nagyjából annyi közük volt a produkcióhoz, hogy a szervezők és a mozihálózat bevételt várhatott később a reklámból. Kata neve összeforrt a karakterrel és mégsem jelent meg. Jogosan merült fel a rajongókban a kérdés, hogy miért?

Saját közösségi média oldalán kendőzetlenül számolt be a részletekről, amihez kapcsolódik egy lemezkiadás is, mesés dalokkal. Az "Én, Barbie" címet kapta az alkotás, ami az itthoni szakmabelieknél kiverte a biztosítékot – legalábbis a Barbie forgalmazójánál biztosan, ugyanis felhívta Csondor Katát, és számonkérte rajta, hogy így nevezte el a lemezét:

"...szerinte én nem írhatom rá a lemezre, hogy Én, Barbie. És sehova se írjam, hogy Én, Barbie, mert semmi közöm Barbie-hoz. És hát...így nem is lettem meghívva a filmpremierre, mint az első Barbie hang, aki megszemélyesítette..."

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után levelet kaptunk a Mattel magyarországi kommunikációs ügynökségétől, amiben leírták, hogy a Barbie márkanév, logó, arculati elemek használata jogdíjköteles, ahogy az összes többi jogvédett név, így engedély nélkül nem használhatja fel senki - különösen nem kereskedelmi céllal. Ugyanakkor hozzátették, hogy a Barbie filmek szinkron szerepeit castingon választják ki minden olyan esetben, amikor új Barbie karakter, film, sorozat kerül képernyőre.

Kata egyébként azt is elárulta, hogy most éppen Londonban él, ezért átadta a Barbie-val kapcsolatos szinkronfeladatokat egy kolléganőjének. A teljes beszámoló alább megtekinthető:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás