promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hihetetlenül misztikus vízi lényről készült felvétel, senki sem érti, hogyan képes arra amit csinál
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egészen hihetetlen, hogy a mai világban már mennyi mindennel foglalkozhat valaki: egy merőben új munkakör van kibontakozóban.

Több bárban, hotelben és élményparkban alkalmaznak már olyan hölgyeket, akiknek a munkája az, hogy hivatásos sellőként szórakoztassák a közönséget. Az elsőre álommunkának tűnő foglalkozás azonban sok érdekes és veszélyes kihívást rejt magába.

Kezdjük például a felszereléssel: a lányokra egy szilikonból készült farok van felerősítve, ami miatt így a lábaikat nem tudják használni, csak a filmekből is ismert elegáns, sellő mozdulatokkal tudnak haladni a vízben, ami avatatlan kezdőként nem kis feladat. Nem véletlen, hogy komoly betanításon esnek át a sellőnövendékek, mielőtt a szó szerint mély vízbe engedik őket, hiszen egy rossz mozdulat és elképzelhető, hogy nem tudnak felúszni a felszínre.

A másik és talán még az előzőnél is nehezebb feladat, az a levegővisszatartás kérdése. Egy átlagos ember nagyon maximum egy percig, de inkább 40 másodpercig tud a víz alatt maradni, utána elkezdenek jelentkezni a légszomj tünetei és muszáj a felszínre úsznia levegőért. A hivatásos sellők akár 3 percig is képesek a levegő visszatartására. A legtöbb ebben dolgozó szakember munkábaállását a felkészítésen túl a búvárengedély megszerzése előzte meg, ahol több erre vonatkozó gyakorlatot is el tudnak sajátítani az eziránt érdeklődők.

Azonban akiknek az összes nehézséget sikerül megugrani és végül munkába áll, csak elismerően tud nyilatkozni a munkáról. Azt hinnénk, hogy a különböző helyszíneken csak a kicsiket ejtik ámulatba, azonban sok felnőttben is ott él még a gyermeki én és ahogy meglátják a vidáman lubickoló sellőt, több tíz évet repülnek vissza az időben.

Ilyen formán ez az újonnan kialakuló ága a szórakoztatásnak tele van rengeteg pozitív visszajelzéssel és egy csipetnyi varázslattal, mágiával. Itt pedig megnézhetitek, hogy milyen is egy ilyen csodalény bevetés közben, nem csodáljuk, hogy sokakat lenyűgöz a látvány:

@joanna_ying513

Say Hiiiii~~~ to mermaid#mermaid #fyp

Mermaid
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás