promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ránkszakadt az űrből egy henger alakú rejtélyes tárgy - már vizsgálja az ügynökség
Borítókép:  profimédia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tiszta szerencse, hogy nem sérült meg senki.

Ismeretlen, nagyméretú tárgyra bukkantak az ausztrál partoknál, melynek eredetét az ausztrál űrügynökség vizsgálja. A The Guardian című brit napilap hétfői beszámolója szerint az űrügynökség nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a tárgy egy leszakadt darabja lehet egy űrrakétának. A kétméteres, fémből készült tárgyat Green Head településénél, Perth-től 250 kilométerre találták meg szombaton, és a területet lezárták, míg a lakosságot óvatosságra intették.

Bár a tárgy - a közösségi médiában megosztott képek alapján - valószínűleg egy nagyobb objektumról szakadt le, a hatóságok kizárták annak lehetőségét, hogy egy kereskedelmi repülőgép, például a 2014-ben eltűnt maláj utasszállító, darabjával van dolguk. Az ausztráliai űrügynökség bejelentette, hogy lehetséges, hogy a tárgy egy másik ország által felbocsátott űrrakéta egy darabja lehet. Brad Tucker, egy ausztrál asztrofizikus a WAToday ausztrál hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy lehetséges, hogy a henger a rakéta kilövésekor vált le, és hozzátette, hogy ha ez a helyzet, akkor a nyomozás során valószínűleg megtalálják a hengeren azonosítást megkönnyítő sorozatszámot. Sokan feltételezik, hogy az indiai rakéta harmadik szakaszáról lehet szó.

A vizsgálatba már a hadsereget is bevonták, és további információkat várnak az objektum eredetéről és veszélyességéről.  Azonban az esti közleményében a rendőrség arról tájékoztatott, hogy az állam tűzoltóságának kémiai központja által végzett tárgyanalízis megállapította, hogy az objektum biztonságos és jelenleg nem jelent veszélyt a közösségre. Hozzátették, hogy az "eszközt a hivatalos azonosítását és eredetének meghatározását követően" eltávolítják. A rendőrség mindenkit arra kért, hogy tartsa távol magától az ismeretlen tárgytól.  

"Ezt az intézkedést azért tették, hogy megőrizzék a lehetséges bizonyítékokat, és elősegítsék a további szakértői vizsgálatot." - közölték.

Egyébként a felvételeken is jól kivehető, hogy a hatalmas henger sérültnek tűnik, és nem hasonlít semmilyen repülőgépre. Tehát talán az UFÓ-kat kizárhatjuk!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás