promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzalmas hálószobatitkok derültek ki egykori szépségkirálynőnkről – nem rejtegeti többé, hogy mit kellett átélnie
Borítókép:  youtube - Palikék világa
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egykori szépségkirálynő bátran vállalta a múltban elszenvedett tapasztalatait, sokan példát vehetnének róla!

Sokan nem mernek beszélni korábbi tapasztalataikról, ha párkapcsolatban valami szörnyűséget szenvedtek el. Egyesek azért, mert úgy vélik: túl régen volt, hogy felhánytorgassák. Mások inkább azért, mert azt gondolják, ez nem tartozik másra. Laky Zsuzsi, modell döbbenetes őszinteséggel mesélt arról, hogy korábban – ráadásul nagyon fiatalon – neki is voltak negatív tapasztalatai. A Palikék világa című podcast műsorban elárulta, hogy férjével, Dietz Gusztávval sem indult egyszerűen a kapcsolatuk, kezdetben sokat veszekedtek, ami a szépségkirálynő szerint azért történhetett így, mert ő is elég „pasis” volt akkoriban - szúrta ki az nlc.hu.

"Életem első szerelme, vagy hogy mondjam… 14-15 éves voltam, amikor összejöttem Nagykanizsán egy fiúval, és annak nem az lett a vége, ahogy én így elképzeltem. Elég sokat bántott engem fizikailag, és akkor kicsit így a nőiességemben sérültem. Én is bántottam őt. Én is beleálltam már ezekbe a helyzetekbe. Sok idő múlva tudtam tőle megszabadulni” – mesélte a döbbenetes történetet Laky Zsuzsi.

Miről ismerjük fel az áldozatot?

A család az az intézmény, ahol biztonságot, szeretetet és támogatást kellene találnunk. Sajnos azonban sok embert érint a családon belüli erőszak és bántalmazás, de fontos, hogy erről beszéljünk, hogy felhívjuk a figyelmet és segítséget nyújtsunk az áldozatoknak.

A családon belüli erőszak sok formában megnyilvánulhat, beleértve a fizikai, szexuális, érzelmi és gazdasági bántalmazást is. Az áldozatok gyakran a saját családtagjaiktól szenvednek, akiknek a feladata lenne védelmezni és támogatni őket. Az erőszak és bántalmazás hosszú távon súlyos fizikai és mentális következményekkel járhat, és az áldozatok gyakran érzik magukat tehetetlennek és elszigetelteknek.

Mit tegyünk, ha családon belüli erőszak áldozatai vagyunk?

A családon belüli erőszak és bántalmazás mindenkit érintő probléma, és mindenki felelőssége, hogy segítséget nyújtson és felhívja a figyelmet rá. Az áldozatoknak és a bántalmazóknak egyaránt segítségre van szükségük ahhoz, hogy megszabaduljanak az erőszaktól és új életet kezdjenek. Az erőszak soha nem elfogadható, és mindannyiunknak kötelessége fellépni ellene.

Ha családon belüli erőszak, protitúció, vagy emberkereskedelem áldozata vagy, vagy ismersz olyat, akit ilyen módon bántalmaztak vagy kizsákmányoltak, hívd ingyenesen a OKISZ segélyvonalát. Ha ilyen krízishelyzetben vagy, és azonnali segítségre van szükséged, abban is megpróbálnak segíteni. Az Unicef oldalán, több szervezet elérhetősége is megtalálható!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás