promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eddig ismeretlen részletek derültek ki Gálvölgyi János ügyében - még nem ért véget a dráma
Borítókép:  youtube.com/FIXTV HUNGARY (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hatóságok azt nyomozzák, valóban történt-e gondatlanság.

Bár korábban a rendőrség megszüntette a nyomozást Gálvölgyi János rosszulléte ügyében, most a 24.hu úgy tudja, hogy felülbírálta a döntést az ügyészség, hogy folytatni tudják az eljárást. A színészért májusban nem ért ki időben a mentő. Légzési nehézségekre panaszkodott otthonában, lánya tárcsázta a mentőket. Végül nem a hivatásos segítők vitték be a kórházba, hanem a lánya. Az eset híre futótűzként terjedt el a médiában és komoly felháborodást keltett. Az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot is indított az ügyben. Az utolsó információk szerint lezárták a nyomozást, de most úgy tűnik, nem ért véget a történet.

Amit tudni lehet

Az már egészen biztos, hogy a segélyhívást fogadó mentésirányító nem döntött jól, mikor nem az életveszélyes kategóriába sorolta az esetet. Ilyenkor ugyanis azonnal a rohamkocsit riasztják és küldik a helyszínre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu kérdésére közölte, Budapest V. és XIII. Kerületi Ügyészség – törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva – hivatalból vizsgálta felül a megszüntető határozatot. Így történt, hogy az ügyben további nyomozási cselekmény elvégzése vált indokolttá.  A sajtószóvivő hozzátette, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, a nyomozás ismét folyamatban van a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

„A lányaim lélekjelenléte nélkül most nem beszélgetnénk, megmentették az életem. A kórházban töltött időszakom alatt pedig nemcsak rám vigyáztak, hanem a feleségemre is, aki Dorka és Eszter mellett életem harmadik legfontosabb nője. Ami engem illet, azokból a napokból, amikor válságos állapotban voltam, semmire nem emlékszem. Miután pedig magamhoz tértem, minden oldalról dőlt rám a szeretet. Ott volt velem a családom, a csodálatos orvosok és ápolók, akik nemcsak rám, hanem körülöttem minden betegre bámulatosan odafigyeltek az intenzív osztályon. Ott nem számít, az ember Kossuth-díjas vagy vízvezeték-szerelő, egyenrangú emberek vagyunk mindannyian. Nem vagyok ezoterikus beállítottságú, így nem töprengtem azon, miért éltem túl ezt a baktériumfertőzéssel bonyolított makacs tüdőgyulladást, miért kaptam még egy esélyt. Nem győztem az újságokban elolvasni, mi minden »történt« velem, és meghatott, hogy ilyen sokan aggódtak értem, hogy ennyit méltattak. Azt hiszem, ennyi szeretet csak akkor ömlik az emberre, ha már a túlvilágon van, és nem láthatja. Szerencsés vagyok, mert túléltem, és megadatott, hogy megtudhattam, néhány embernek azért adtam az életem során vidám perceket”

- mondta a lapnak Gálvölgyi János, aki azóta már újra színpadra állt. Vastapssal fogadta őt a közönség, ami miatt az előadás percekre leállt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás