promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert nekiment a biztonságpolitikai szakértőnek, odaszúrós választ kapott rá
Borítókép:  YouTube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Puzsér Róbert most emberére akadt.

Puzsér Róbert sosem rejtette véka alá a véleményét, mindenhez és mindenkihez van egy-két kemény szava, de pontosan ezért szeretik őt olyan sokan. Az ország éles nyelvű, szókimondó kritikusa nemrég nem kisebb emberbe állt bele, mint a biztonságpolitikai szakértőbe és íróba, Demkó Attilába.

Írása meg is jelent az egyik legnagyobb hírportálon, csak éppen azzal nem számolt, hogy mi lesz, ha erre nyilvánosan fognak reagálni. Márpedig nem is kellett sokat várni a válaszra, Demkó Attila a saját Facebook-oldalán válaszolt Puzsér szavaira, és bizony most nagyon úgy tűnik, hogy elindult egy kisebb csörte; bár a biztonságpolitikai szakértő a bejegyzésében leszögezte, hogy részéről ez a vita itt le van zárva.

Demkó Attila rögtön azzal kezdte, hogy Puzsérnak vannak szórakoztató, jó írásai, de ez nagyon megdöbbentette. Az író több belátóképességet feltételezett a részéről, majd reagált a kritikus egyik személyeskedésére is. Ezek után megosztott néhány gondolatot, amiből mi most csak egy kisebb részletet emelünk ki:

„Az a lekezelő attitűd, "amellyel e népek a szomszédjaikra tekintenek, akiknél magasabb rendű a történelmük meg a kultúrájuk, és akik vezetésére őket a végzet kijelölte" megvan a csehekben, lengyelekben, de még az ukránokban is, akik jobbszéle Oroszország veresége után azt reméli, ők veszik át a hatalmat a volt Szovjetunióban, Moszkva örököseként. Az ukránok nem jelentéktelen részének megközelítése Magyarország irányába a "kis ország, örülj hogy élsz", és az volt korábban is. Nyilván, aki semmit sem tud Ukrajnáról, az ezt sem tudja. Azt sem, hogy az ukrajnai lengyel szórvány helyzete teljesen más - a két nyelv nagyon hasonló, nem volt komoly iskolarendszerük sem amit el lehetne venni, a kitelepítések után Ukrajnában maradt lengyelek a beolvadás utolsó fokán állnak.”

A teljes poszt alább olvasható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás