promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ízléstelen fürdőruha miatt büntették meg, totál sokkolni fogsz, csupán ez volt rajta - elképesztő sztori terjed a neten, a kép 1931-ből való
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kép a Facebook-on és a Tiktok-on is terjed.

Az internet az érdekes történetek kiakaszthatatlan és megdönthetetlen tárháza, ahol bizony meglehetősen kapós sztorikat lehet előhúzni, a TikTok megérkeztével pedig mindenkinek eltt eg saját kis szeglete az interneten, ahol igazából úgy keveri a műsort, ahogy csak akarja, olyan történeteket ránt elő a kalapból, amilyet csak akar, így pedig nagyon sokan elkezdenek a műltba révedni, és nosztalgiázni.

A mostani sztori is erről szól, nem most történt meg, de a kép mégis elemi erővel hasított bele a közösségi média tereibe. Arról már valószínűleg mindenki hallott, hogy bizony nem minden korban lehetett olyan fürdőruhában fürdőzni, amilyenben csak szerettünk volna. Ezeknek ugyanis szigorú szabályai voltak, és akik nem tartották be ezeket, azok könnyen bajba kerülhettek.

Ám  valószínűleg erről még nem láttunk hiteles ábrázolást, pedig létezik.

Pedig még 2019-ben is lehetett hallani hasonló helyzetről, hogy bizony a hiányos fürdőruhások bűntetésre számíthattak egyes helyeken. Korábban például Dubrovnikról lehetett hallani olyan híreket, hogy a városközpontban fürdőruhában mászkálók pénzbírságra számíthatnak. A századfordulón pedig olyan történetről is hallunk, hogy valakit letartóztatnak a strandon, mivel nem megfelelő öltözéket visel. A leghíresebb eset 1907-ből származik, amikor is Annette Kellermant, ausztrál úszónőt tartóztatják le a bostoni strandon, mivel nem megfelelő az öltözéke. Amúgy Annette Kellerman egyrészes, testhezálló fürdődresszt viselt.

Íme Annette Kellerman divatja:

Az interneten most terjedő kép még 1931-ből származik, és egy holland férfit bűntetnek meg rajta a nem megfelelő öltözéke miatt, azt is láthatjátok, hogy mit vislet pontosan.

@kikigee1 The man at the beach was fined for not wearing decent clothes, Heemskerk, the Netherlands, 1931. #1930s #30s #fine #historicalphotos #netherlands #oldphoto #fyp For The People - Mike Candys
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás