promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tömegével érkeznek a kincskereső kalandorok az elhagyott erdőbe, hihetetlen értékeket rejt a műértők számára a hely
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Létezik egy mesebeli hely Franciaország és Belgium határán, ami valósággal lenyűgözi a kalandor kincskeresőket.

A szóban forgó hely a Châtillon autótemető, amely Franciaország és Belgium határán, a belgiumi Chapelle-lez-Herlaimont közelében található. Egy elhagyatott település területén helyezkedik el, és mintegy 400 autó található ott. Egyedülálló látnivalót kínál mind az autóimádóknak, mind a kíváncsi turistáknak.

A Châtillon autótemető több mint 70 éves múltra tekint vissza. Az első autók a második világháború után érkeztek ide, amikor a megszálló csapatok több ezer járművet hagytak hátra. A háború vége után a katonák hazatértek és saját költségen kellett volna elszállítaniuk az autóikat, így a legtöbben hátrahagyták azokat. Azóta a területre egyre több autó került, amelyeket elhagytak vagy leselejteztek.

Itt több mint 400 autó található, a legkülönböző márkákból és időszakokból is tudunk válogatni. Vannak veteránautók, klasszikusok, romos járművek és rozsdásodó roncsok egyaránt. A hely hírnevét a sokszínűsége és az autók változatos állapota teremtette meg.

Bár az autótemető nem hivatalos turisztikai látványosság, népszerű célpont lett az autós kultúra rajongói körében. Sokan látogatják meg a helyet, hogy megcsodálják a rozsdás autókat. Különleges atmoszférája és az autók sokszínűsége vonzza a fotósokat, művészeket is. A helyszín kínálta látványvilág fantasztikus lehetőségeket teremt a kreatív fotózásra és az elhagyatottság hangulatának megörökítésére.

Az autótemetőben elhagyott járművek évek óta állnak a helyszínen, így a természet fokozatosan visszahódította a területet. Növények nőnek a motorháztetőkön és a kerekeken, a mohák és a fű lassan beterítik a rozsdásodó autók karosszériáját. A természetes növényzet szép lassan benövi az ülések és a belső tér maradványait is, ami érdekes és elbűvölő látványt nyújt.

 

Itt nem csak elhagyott járművek, hanem olyan autók is lehetnek, amelyeket leselejteztek vagy kivontak a forgalomból. Ezek az autók gyakran balesetekből, meghibásodásból vagy egyszerűen a tulajdonosok döntése alapján kerülnek az leselejtezésre. Az itt található járműveket gyakran újrahasznosítják és a még használható alkatrészeket felhasználják.

Az itteni autók és járművek egy része történelmi értékkel bír: az ott található járművek dokumentálása segíthet a múlt megőrzésében és a veterán járművek kutatásában.

Fontos megjegyezni, hogy az autótemető turistáinak és fotósainak tiszteletben kell tartaniuk a területet, és vigyázniuk kell a növényzetre és az egész környezetre. Ez egy igazán különleges hely, amely a múlt, a természet és az emberi alkotás találkozását mutatja be és értékes látnivalóként szolgál mind az autórajongók, mind a természeti és kulturális érdeklődésű látogatók számára.

A hely a jellege miatt illegálisnak tűnhet, azonban nem az, teljesen legálisan működik.

Forrás: travlerz.com, wikipedia.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás