promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kitálalt az orvos Marics Peti állapotáról, nagyobb a baj, mint hittük
Borítókép:  TV2
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az orvos aggasztó dolgokat árult el Marics Peti állapotáról.

Marics Peti a ValMar egyik koncertjén szenvedett balesetet: az énekes egy rosszul sikerült ugrálás következtében törte el a lábát, majd tolószékkel kellett kivinni őt a színpadról. Peti a fájdalmai ellenére sem hagyta cserben a rajonógóit, felpolcozott lábbal folytatta a koncertet.

Bár szerencsére nem történt nagyobb baj egy lábtörésnél, a ValMar rajongói nagyon aggódnak Maricsért, aki nemrég a közösségi oldalán számolt be az állapotáról.

„Lett egy bokatörés, szerencsére nem elmozdulásos, úgyhogy nem súlyos, illetve bokaszalag is szakadt. Még jó egy hét fekvőgipsz (igy sajnos ezen a héten még nem tudok menni fellépésekre) de jövő hét kedden kapok járógipszet, és onnantól folytatjuk a nyarat”

A Bors által megkérdezett orvos szerint azonban Petinek nem kellene ennyire félvállról vennie a gyógyulást. Dr. Bense Tamás szerint nagy kockázatot jelentene, ha az énekes valóban színpadra lépne már a jövő héten, véleménye szerint két hónapot, de akár fél évet is igénybe fog venni az énekes teljes felépülése.

„Hét napig, amíg a duzzanat le nem megy, addig muszáj fekvő gipszet viselni, ez eddig rendben is van. Utána következik a járógipszes időszak, ami nagyjából hat hét, ennél kevesebb már kockázatos. Ezekben a hetekben már ajánlott is valamennyire terhelni a sérült végtagot, de koncertezni, komolyabban megerőltetni a lábat nagyon nem ajánlott, az ember többet árt vele, mint használ”

A szakember szerint egy gipszben lévő lábnál megfigyelhető az, hogy vékonyabb lesz a másiknál, ez azért van, mert elkezd sorvadni az izom. Éppen ezért ilyenkor kiemelten fontos a gyógytorna, ami ugyancsak több héten keresztül ajánlott. Semmiképp sem szabad a gyógyulás folyamata alatt túlterhelni a sérült lábat, magát gyógyulást siettetni pedig nagyon rossz ötlet. Az orvos szerint Marics Petinek legalább két hónapig pihentetnie kellene a lábát, de látva az énekes lendületét, biztos nemsokára újra színadon lesz. Csak nehogy nagyobb baj legyen emiatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás