promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gusztustalan átverés terjed Harsányi Levente nevével, erre figyelj, ha nem akarsz komoly pénzt bukni
Borítókép:  youtube.com/Palikék Világa by Manna (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A csalók egyre pofátlanabb módszerekkel próbálják lehúzni az embereket, már Harsányi Leventét és Istenes Lászlót is belekeverték az átverésbe.

Sajnos még most is rengetegen vannak, akik bedőlnek az internetes átveréseknek, hiszen a csalók sokszor annyira valóságosnak tűnő beetetéseket találnak ki, hogy az már egyenesen felháborító. Megesik, hogy különböző magyar celebek nevével próbálnak visszaélni ezek az elkövetők, ezzel pedig nagyon kellemetlen helyzetbe keverik a mit sem sejtő hírességeket – Győzike lánya, Gáspár Evelin is hasonló cipőben jár:

Nemrég elkezdett terjedni a világhálón egy olyan mocskos átverés, amire már szinte nincsenek is szavak, annyira fifikásak az elkövetők. Első ránézésre döbbenetesen valósnak tűnik a dolog, de vannak arra utaló jelek, hogy bizony csúnyán át akarják ejteni az embert – íme a részletek.

Az átverős oldal szinte tökéletesen úgy néz ki, mintha egy Index cikkoldal lenne ezzel a címmel: „Harsányi Leventét-et beperelte a Magyar Nemzeti Bank élő adásban tett megjegyzései miatt”.

Persze már itt felkaphatjuk a fejünket az elírás miatt, de mivel szinte mindenhol rendszeresen előfordulnak ilyen bakik, így ezen még nem is nagyon kell megrökönyödnünk. A „cikk” maga viszont úgy van megcsinálva, mintha egy valódi Mokka beszélgetés lenne papírra vetve – de persze nem az, így a benne szereplő Harsányi Levente, illetve Istenes László sem igazi, csak belekeverték a nevüket és visszaéltek vele.

A szövegben „Harsányi Levente” arról beszél, hogy van egy módszere, amivel munka nélkül lehetnek milliomosok a magyarok, „Istenes Bence” pedig próbálja kideríteni, hogy mi az. „Harsányi Levente” végül elárulja, és persze egy olyan dologról van szó, ami minimum 96 ezer forintba kerül, és rengeteg pénzt kereshetnek vele az emberek – de ez egyértelműen kamu, hiszen arra megy rá, hogy valaki hiszékenyen elutalja ezt az összeget a nagy nyereség reményében, de abból sose lesz semmi, és még a „befektetés” is elúszik.

Sőt, odáig is elmentek a csalók, hogy azt írták, a Magyar Nemzeti Bank leállította az idézett Mokka élő adását, nehogy az emberek megtudják „Harsányi Levente” módszerét, amivel az írás szerint „Istenes László” is mindössze 20 perc alatt több ezer forint hasznot termelt.

Valóban gusztustalan az egész, ráadásul a végén még valótlan tapasztalatokat, felhasználói kommenteket is beírtak, mintha már nagyon sokan meggazdagodtak volna ezzel a módszerrel – egészen pofátlan végletekig is elmentek ezek az elkövetők.

Ilyen esetekben több dologra is érdemes mindenképp odafigyelnünk. Egyrészt fontos, hogy megnézzük az állítólagos cikk linkjét, ugyanis az a legárulkodóbb. Ha nem az adott oldal van benne (ebben az esetben például az Index), illetve egy külföldi oldalról van szó, akkor valószínűleg át akarnak verni minket. Másrészt pedig maga a tartalom is gyanús lehet, hiszen sok-sok elírás és magyartalan mondat is van a szövegben, mintha géppel fordították/generálták volna – és az is lényeges, hogy ilyen kétes eredetű oldalaknak sose adjuk meg az információinkat, és sose küldjünk pénzt.

Akit érdekel, az itt megnézhet egy interjút Harsányi Leventével, akinek sajnos már volt, hogy hasonló módon visszaéltek a nevével, és megtette a jogi lépéseket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás