promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a megdöbbentő dolgot szerette volna véghez vinni a pakisztáni fiú, a Titanic roncsainál - Szívszorító fogadalmat tett az anyukája
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Négyezer méter mélyen tervezte beteljesíteni az álmát, de már nem sikerült neki.

Az elmúlt napokban a Titanic roncsaihoz tartó Titan nevű tengeralattjáró tragédiájától volt hangos a sajtó. Mint kiderült, a jármű a felfoghatatlanul erős víznyomás alatt roppanhatott össze. Öt utasa veszett oda a mélyben.

A Titan búvárhajón utazott egy pakisztáni üzletember és fia is.

Suleman a Titanic roncsainál szerette volna felállítani a Rubik-kocka világrekordot - írta a fiú anyjára hivatkozva a BBC brit műsorszolgáltató honlapján. Christine Dawood a BBC-nek adott interjújában kijelentette: fia, Suleman Dawood tehetséges játékos volt, és előre jelentkezett a Guiness Rekordok Könyvébe kísérletével.

Suleman apja kamerát is vitt magával a tenger mélyére, hogy felvegyék ezt a pillanatot. Az interjúból az is kiderült, hogy eredetileg a nő kísérte volna férjét a merülésre, de útjuk a koronavírus-világjárvány miatt meghiúsult. Később aztán fia is érdeklődést mutatott a merülés iránt, így inkább lemondott a lehetőségről a javára.

A házaspárnak született még egy gyermeke, a most tizenhét éves Alina, aki az anyahajó, a Polar Prince fedélzetén várta, hogy testvére és édesapja visszaérjenek az expedícióról – már hiába.

A feleség elárulta, akkor vesztette el a reményt, mikor átlépték a 96 órás határt, hiszen addigra úgy ítélték a szakértők, hogy nem maradt levegő a Titan fedélzetén. Lánya viszont egészen addig reménykedett, amíg a parti őrség nem közölte, hogy roncsokat találtak a víz mélyén.

Anya és lánya azóta megfogadták, hogy megtanulják, hogyan kell kirakni a Rubik kockát, hogy megőrizzék Suleman emlékét.

A turisztikai célokra használt Titan búvárhajó június 18-án indult útnak öt emberrel a fedélzetén eredetileg kevesebb mint félnaposra tervezett útjára az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsaihoz. A búvárhajó roncsait június 22-én találta meg egy, a felszínről irányítható kanadai mélytengeri kutatóeszköz a tenger fenekén, csaknem négyezer méteres mélységben, és mintegy ötszáz méterre a Titanic roncsaitól.

Alább pedig mi magunk is könnyedén megtanulhatjuk a Rubik kocka kirakását, ha még nem vagyunk gyakorlottak benne:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás