promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszűnik a Norbi Update, Schoberték a csőd szélére kerültek?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nincs többé Norbi Update.

Nem létezik többé olyan, hogy Norbi Update. A Blikk megtudta, hogy Schobert Norbi cégének neve június 21-én megszűnik létezni, és mostantól Free Group Kereskedelmi Zrt. néven működik tovább. Feltéve, ha tovább tud még működni, ugyanis nagyon úgy fest, hogy a cég a csőd szélén járja a haláltáncát.

Magának a Norbi Update-nek a névváltoztatása mögött a gazdasági tevékenység átszervezése áll - erről Tóth Levente, a Bank360.hu munkatársa számolt be. Mint elmondta, a május 31-én tartott közgyűlésen csak a két főrészvényes, Schobert Norbi és Rubint Réka volt jelen, és mivel nekik többségük van a cégüknél, a gyűlés így is határozatképes volt. Bár a név megváltozik, a fő tevékenység megmarad, illetve a tisztségviselőjét és a tulajdonosait tekintve sem lesz változás.

A fitneszguru egyelőre nem kívánta kommentálni a Norbi Update átnevezését, ugyanis éppen Horvátországban pihenget Rubint Réka táborának helyszínén.

Schoberték cége szép tartozást halmozott fel, 200 millió forintot kellene kifizetnie - ebben már benne van az a 40 milliós büntetés is, amit a Gazdasági Versenyhivatal szabott ki, miután úgy találták, hogy több szempontból is megtévesztették a fogyasztókat az Update-termékek hatásait, összetételét vagy a diéták eredményessét illetően.

Sajtóinformációk szerint ráadásul egy szigetszentmiklósi székhelyű cég jogi képviselője felszámolási kérelmet is benyújtott a vállalkozás ellen.

A kérelmet egy, a pékségek számára különböző alapanyagokat gyártó, 12 éve alapított cég nevében adta be egy ügyvédi iroda.  Tóth Levente rögtön tisztázta, hogy ez még nem azt jelenti, hogy el is rendelik a felszámolást, de egy hitelező akkor nyújt be ilyen kérelmet, ha az adós már régóta nem akar fizetni neki.

Schobert Norbi tagadta, hogy a Norbi Update üzleti kapcsolatban állna ezzel a céggel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás