promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin odacsapott: halálos áldozattal járt a hadművelet és felfoghatatlan mennyiségű pénz veszett oda
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy tanulságos videót hoztunk nektek arról, hogy mennyire nem éri meg Putyin ellenségének lenni. Annyit előrevetítünk: a videó szereplői közül mindenki rosszul járt.

Kevés ember nevét félik jobban a világon, mint Vladimir Putinét. Az orosz elnök precíz, kegyetlen, okos és az átlagember, de talán még a felső tízezer számára is elképzelhetetlen hatalommal és befolyással rendelkezik az egész világ fölött.

A világ most főleg az Ukrajna ellen viselt háború kapcsán figyel rá, azonban ha a hazáján, Oroszországon belül maradunk, ott is sokan elszenvedték, ha konkfliktusba kerültek vele.

A videó, amit hoztunk nektek 4 ember sorsát mutatja be, akik az elnök útjába kerültek és nem árulunk el azzal nagy meglepetést, hogy nem jöttek ki belőle győztesen.

A videó azzal kezdődik, hogy elmondják: Oroszországban 7 ember kezében (Seven Bankers) csoportosult a hatalom, a pénz és a befolyás 1996 és 2000 között. Mint tudjuk, Putyin nem szereti a vetélytársakat, így elhatározta, hogy harcba száll ellenük. A harcba szállás megtörtént és senkit sem érhet nagy meglepetésként: az elnök került ki győztesen a csatából.

Az első kiszemelt Boris Berezovszky volt, akit a csoport vezetőjének tartottak. Ő 2000-ben inkább elhagyta Oroszországot, azonban valami (vagy valaki) utánanyúlt: 2013-ban gyilkosság áldozata lett.

A második Mikhail Khodorkovsky, akit a leggazdagabb emberként tartottak számon. Ő nem sokkal később elvesztette mindegy befolyását és vagyonát, illetve az összes érdekeltségét és 10 évet ült börtönben.

A harmadik Vladimir Gusinsky. Az elnök névrokona, aki egyébként médiamogul volt, szintén nem járt szerencsésen: szintén mindenét elvesztette, börtönben is ült, majd az első adandó alkalommal elhagyta az országot.

A negyedik (és ő az utolsó a videóban, a többi háromról később beszámolunk) versenyző pedig Alexander Smolensky, aki az első privát bankár volt az országban. Ő is elvesztette minden vagyonát és végül egészen Bécsig menekült.

Itt megtekinthetitek a fenti történetet videós formátumban, valamit képeket és felvételeket is láthattok a szerencsétlen sorsa jutott exmilliárdosokról:

@oligarchlifestyle #Semibankirschina or seven bankers, was a group of seven powerful Russian business oligarchs who played an important role in the political and economical life of Russia between 1996 and 2000. Russian oligarch Boris Berezovsky, in a 29 October 1996 interview in the Financial Times, named seven Russian bankers and businessmen that he claimed controlled most of the economy and media in Russia. The identities of seven bankers are: Boris Berezovsky – United Bank, Sibneft, ORT Mikhail Khodorkovsky – Bank Menatep, Yukos Mikhail Fridman – Alfa Group Vladimir Vinogradov - Inkombank Vladimir Gusinsky – Most Group, NTV Vladimir Potanin – UNEXIM Bank Alexander Smolensky – Bank Stolichny Other sources, including collective photo and video materials, suggested that Vitaly Malkin was part of this group too. From then on, various sources featured different combinations of those eight names to describe the phenomenon of Semibankirschina. Source: Wikipedia #CapCut #oligarch #vladimirputin #history #russia #ukraine #putin #slavaukraine #zelensky #slavarussia #politics #billionaire #president #goviral #fyp DEMONS IN MY SOUL - Slowed - SCXR SOUL & Sx1nxwy
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás