promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrányosan nehéz fejtörő, átlagon felüli intelligenciára vall, ha megoldod
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A itt található történetben nem kevesebb, mint 5 darab ismert és szeretett (vagy kevésbé szeretett, kinek mi) fim címét rejtettük el. Olvasd el figyelmesen a történetet és a végén számold meg, hogy összesen hány jó találatod volt.

Az egyik nap mindenféle különösebb ok nélkül nagyon jókedvűen ébredtem fel. Elkészítettem a kávémat, kivételesen szántam időt egy tartalmas reggeli elkészítésére, majd kiültem a kis belvárosi lakásom csöppnyi erkélyére. Süttettem magam a napon, éreztem a meleg sugarait és arra gondoltam a lenti utcaképet csodálva, hogy az élet szép.

Eszembe jutott, hogy milyen szerencsés vagyok: csodás barátaim vannak, szeretem a munkámat és boldoggá is tesz, azt hiszem ez az igazi szabadság. Szerelem terén ugyan nem vagyok túl szerencsés, de bízom benne, hogy idővel az is megérkezik.

Hirtelen meghallottam egy sirály rikácsolását és odakaptam a fejem: ugyanazt csinálta mint én, élvezte a gyönyörű időt és semmivel sem törődve rebegtette a szárnyait, miközben hangosan károgva nyomatékosította, hogy mennyire jól érzi magát. A lakásom a 13. kerület Dunára néző szakaszán helyezkedik el, így, ha kellően kinyújtom a nyakam, még egy zsebkendőnyi Dunát is tudok nézegetni a kis kuckómból. Mindenki tudja, aki ismeri a környéket, hogy csodálatos. Művésznegyed, így hívják szélesebb körben és mikor Pestről felköltözve meghallottam, hogy létezik a városnak egy ilyen része, rögtön eldöntöttem: itt akarok élni. A szülői kontroll kicsit megnehezítette ezt, ők ugyanis jobban örültek volna, ha a város zajától kintebb, valamelyik külső kerületben építek ki bázist, távol a veszélyes, nyüzsgő nagyvárostól, de végül elfogadták a döntésemet.

Mondjuk, ehhez egy kis cselt is be kellett vetnem: a barátnőmmel megbeszéltük, hogy felhívom telefonon és elmesélek neki valami fiktív történetet, amiből a szüleim majd csak részleteket hallanak és amennyit ki tudnak belőle hámozni, az alapján a 13. kerület egészen barátságos alternatívának fog tűnni.

Csörgött is a telefonom és lezajlott a beszélgetés, amikor pedig kimentem a konyhába, ahol a szüleim riadt arccal néztek rám, tudtam, hogy nyert ügyem van. Annyit hallottak, hogy költözés, külföld, valami, Amerika, egyetem, lakás.

Így aztán megakadályozandó a kivándorlásomat, leokézták a választásomat. Azóta egyébként voltak nálam és őket is elbűvölte a miliő.

Összességében azt hiszem mindenkinek kellenének ilyen reggelek: mikor elmélkedve, nosztalgiázva egyszerűen ki lehet kapcsolódni és csak jól érezni magadat, minden ok nélkül.

Itt pedig a megfejtés. Neked hogy sikerült?

Az élet szép
Szabadság, szerelem
Mindenki tudja
Kontroll
Valami Amerika

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás