promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális felvételen, ahogy a vizsgázó sofőr oszlopnak vezeti az autót
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A forgalmi vizsgán levitte az oszlopot a tanuló.

Magyarországon sosem volt olcsó mulatság jogosítványt szerezni, de manapság egyre inkább csak vágyálomnak tűnik. Az Autósiskolák Vezetőinek Országos Szövetségének adati szerint 300 ezer forinttól akár 1 millióig is terjedhet egy B-kategóriás jogsi megszerzése 2023-ban.

Ha valaki egyből átmegy mondjuk a KRESZ-en és a forgalmi vizsgán is, akkor is kisebb vagyont kell kifizetnie azért, hogy legálisan autókázhasson.

Kétség sem fér hozzá, hogy a vezetésoktatók szakmája kicsit sem veszélytelen. Bár az ő autóikban az anyós ülésnél is vannak pedálok, hogy bizonyos esetekben megakadályozhassanak mondjuk egy közúti balesetet, elég csak egyetlen figyelmetlen pillanat, és máris megtörténik a baj.

Argentínában egy térfigyelő kamera rögzítette, mikor egy tanulósofőr a forgalmi vizsgája közben oszlopnak vezette az autót, ami az ütközés után felborult.

Ez is pont egy ilyen kiszámíthatatlan manőver, hiszen bár látszik, hogy a sofőr rosszul veszi be a kanyart, azt nem lehet tudni, hogy utána miért gyorsított fel, és miért hajtott bele az oszlopba. Egy ilyen szituációban úgy tűnik, már a legkitűnőbb koncentrációs képességekkel és reflexszel megáldott oktató is kevés ahhoz, hogy elkerülhető legyen egy ilyen baleset.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás