promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mucóragombi - avagy a legőrültebb becenevek, amiket párok aggattak egymásra
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Van akinek a szeretet fontos kifejezési eszköze, másnak pedig egyenesen feláll a szőr a hátán tőle. Bizony, a cukimuki becenevekről beszélek, amiken emberek szólítják egymást. Régre nyúlik ez vissza: kaptunk az anyukánktól, lehet, hogy kaptunk a tanárunktól, a barátainktól és elképzelhető, hogy a párunk sem a nevünkön szólít bennünket.

Becenév adás tekintetében háromféle embert különböztethetünk meg: van, aki ugye nem ad. Semmiképp. A Kata az Kata, a Péter az pedig maximum Peti. De tényleg maximum.

Van a köztes állapot, amelyik szerintem a legbosszantóbb: akinek egyszer megtetszett valami és ezt élete végéig nem unja meg.

Például én nagyon jót derültem rajta, amikor leültem az exemmel és az új párjával beszélgetni, majd elhangzott a srác szájából, az a bájos mondat, hogy:

,,Bubu, neked mit hozzak inni?"

Ugyanennek a srácnak még korábban elém került egy korábbi barátnőjével váltott levelezése is, ahol szintén Bubu napjáról érdeklődött és valószínűleg nem árulok el nagy titkot: bizony én is a Bubu-k táborát erősítettem.

Én ide sorolom azokat is, akik leélnek egy életet úgy, hogy a Drágámmal, Szerelmemmel, Édesemmel és a Kicsimmel operálnak (bár utóbbit én is előszeretettel használom).

A harmadik tábor pedig az abszolút kreatív emberek csoportja, akik időt és energiát nem sajnálva teljesen személyreszabott, egyedi nevet találnak ki, mindenkinek.

A harmadik tábor sziporkáiból szemezgettem egy kicsit, álljon hát itt néhány zseniális megoldás:

Ha mérges vagyok picit, akkor Cukkini vagy Cukkone

A következő kicsit klsszikusabb vonal, de nagyon kíváncsi lennék a címzett arckifejezésére, mikor nagyközönség előtt szólítják meg:

Cuncorkám, Nyusz-musz, Muszka

Egy igazi vad leányzó következik, aki nem rejti véka alá a véleményét, nem tudom mennyire Nomen est omen a szituáció:

Apus, F*szos, Apusom, F*szikám, F*szfej, P*csöm, Tökikém

Olvasgatva a listát, azt vettem észre, hogy a nyúlhoz köthető necézések igen népszerűek, ebből a csoportból egyértelműen a Pamutfülű volt a kedvencem, ezt szerintem használni is fogom alkalomadtán.

Vannak igazi filmrajongók is, akik kedvenc szereplőjük után nevezik el a másikat:

Picúr, Frodó, Zsákos

Szembejött még velem a Vadhajtás, a Gencimanó (ami elsőre nagyon megtévesztő, de aztán újraolvasva rájöttem, hogy minden oké), a Mucóragombi, a Mókusbanán, a Mackómalac, illetve az egészen zsinális Varangyom is.

Vannak, akiknek ez páros sport és mindkét fél boldogan beszáll a névversenybe:

Én pokróc, Ő meg matrac

Az azonban egyöntetű volt, hogyha harag vagy veszekedés van, akkor csak teljes nevet használunk, hivatalosan, ahogyan az a személyi igazolványban is áll.

Ti hogy hívjátok a párotokat? Van valami különleges, csak rátok jellemző becenév, a nevén, vagy maradtok a hagyományos cukiskodásnál?

Forrás: hoxa.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás