promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas a botrány, de még idén útjára indul a Gemini rengeteg emberrel a fedélzetén
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan meggondolták magukat, most követelik vissza a pénzüket a három éves út előtt.

Az idei év egyik legnagyobb nemzetközi botrányát okozhatja egy több száz millió dolláros befektetés, amelyet egy hajózási társaság, Life at Sea Cruises ütött nyélbe. A cég ugyanis a leányvállalata a Miray Cruises-nek, amellyel karöltve pár hónappal ezelőtt meghirdették mindenidők talán legvarázslatosabb ajánlatát azzal, hogy egy három évet felölelő körutazásra hívták fel a figyelmet. A potenciális érdeklődők a részletek megismerését követően még azon nyomban megválthatták saját luxus kabinjukat a majdani utazásra. A cégek beszámolói szerint a 400 kabinnak ez idáig majdnem a fele kelt el, bár már történt több visszamondás is. Állítólag a két cég veszett össze egymással a feltételeken, ugyanis azokat a Miray állítólag nem tudja majd biztosítani a kiszemelt MV Gemini hajóval. 

A Miray szerint minden rendben, és minden a tervek szerint halad, hogy aztán a történelem legfényűzőbb kalandja végül el is indulhasson idén november 1-én, Isztambulban. Addig a Gemini nevű hajó sem unatkozik, lévén jóval szerényebb célú körutazásokat szolgál ki az Égei-tengeren cirkálva. A Life at Sea Cruises több vezető tagja már a cégből is kiszállt, illetve maga a társaság is igyekszik kihátrálni a meghirdetett "nyaralásból", lényegében magára hagyva az anyacéget. Állítólag a kisebb vállalatnak nem csak az nem tetszik, hogy a Geminin szerintük nincs elég mentőhajó és megfelelő felszereltség, hanem, hogy még az sem biztos, hogy ez a hajó lesz-e a végső szállító.

Állítólag a Miray azon sakkozik, hogy ha nem tud majd elegendő kabint értékesíteni a hároméves útra, akkor egy kisebb úszó városra váltanak majd. 

Ez persze már a kabint foglalóknak is sok volt, már tucatnál is több ember pénzét utalták vissza a Miray-től. És még sokan szintén ezért fáradoznak, lévén nem akarnak vagyonokat kockáztatni, ha nem lehetnek ott a több, mint ezer személy fogadására alkalmas Geminin. Az árak pedig rendkívül borsosak, egynémely 120 négyzetméternél is nagyobb kabinért évi 100 ezer dollárt is elkér a szervező. Bár vannak szerényebb, 30 ezer dolláros bérlemények. Azt persze ne is felejtsük el megemlíteni, hogy ezek éves díjak, tehát érdemes hárommal megszorozni a végeredmény kedvéért. És bizony vannak, akik nem csak a megtakarításaikat, hanem még a házukat is felszámolják és pénzzé teszik, hogy aztán idén ősztől életük kalandjában vehessenek részt. 

A Miray ígérete szerint a Gemini mindenféle engedélyét legkésőbb idén júliusig megújítják, hogy így mutassák meg annak teljes alkalmasságát a majdani utazásra. Arra az utazásra, amely a tervek szerint hét kontinenst, és nem kevesebb, mint 135 országot fog érinteni a világ óceánjainak és tengereinek bejárásával. 

Ilyennek álmodták meg a Geminit:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás