promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Késelős gyilkos lett a szoknyareptető Katalin hercegné új bizalmasa
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kirobbant a botrány, mert Katalin hercegné a királyi család bizalmi körébe fogadta a késes gyilkost.

Hétvégén robbant a legújabb botrány a brit királyi család körül, ugyanis egy közelről sem makulátlanul tiszta előéletű ember férkőzött Vilmos herceg feleségének közelébe. Mint a szigetországi bulvársajtó felfedezte, egy bizonyos Paul Carberry az egyik fontosabb vezetője annak a jótékonysági szervezetnek, amelynek már jó ideje a fővédnöke Katalin hercegné. A trónörökös neje az Action for Children kedvéért tavaly még egy közös eseményen is megjelent a hírbe hozott vezérigazgatóval, aki egykoron súlyos hibát vétett, ám a hírek szerint azóta is mintaéletet él.

A ma már 60 esztendős Paul Carberry 1979-ben elvette egy ember életét, manapság pedig a gyermekek jólétéért küzd szerte Nagy-Britanniában. A szervezettől évi majdnem 160 ezer fontos fizetést bezsebelő férfi Skóciában pedig egy olyan munkacsoport tagja, amely a bűnbe esőket próbálja elterelni a szervezett bűnözésbe történő beszivárgástól. Carberry mindössze 16 éves volt, amikor egy futballmérkőzésre tartva összeszólalkozott egy szurkolótársával a vonaton. Állítólag egy lányon vesztek össze, riválisát pedig öt késszúrással ölte meg. Bár elítélésekor arról számolt be, hogy nem volt ura a tetteinek a fejét ért ütés és az alkoholos befolyásoltság miatt, végül nem kegyelmeztek neki. Gyilkosságért határozatlan időre javító intézetbe, majd börtönbe került.

A hírek szerint a már akkor teljesen jó útra tért Carberryt végül hat esztendő után engedték csak ki a fegyintézetből, ugyanis mind a magatartása, mind a teljes személyisége gyökeres változáson esett át.

A reintegrációs teljes sikerének köszönhetően szinte rögtön munkát kapott, mint szociális munkás. A következő évtizedekben lassú magabiztossággal emelkedett fel a ranglétrán, hogy aztán mostanra roppant befolyásos embere legyen az olyan nagyságoknak, mint Kate Middleton. Tavaly Carberry egy óvodában is együtt mutatkozhatott a hercegnével. A brit lapok szerint azonban Katalin csak a minap értesült a vezérigazgató fiatalkori hibájáról. Ellenben a kuratóriumok, amelyek korábban kinevezték a volt elítéltet a jótékonysági szervezetek posztjaira, mind tisztában voltak hősünk rovott múltjával.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy Katalin hercegné foglalkozik-e a valójában nem létező üggyel, és, hogy a továbbiakban el kíván-e határolódni az Action for Children munkájától.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás