promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyilkolt a strand homokja - megdöbbentő az idei Darwin-díj elsőszámú jelöltje, aki felelőtlen hülyeségre ragadtatta el magát
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az őrült tini halálos ötlettel pályázott a 2023-as Darwin-díjra, nyugodjon békében. 

Szörnyűséges halált halt egy amerikai tinédzser az Egyesült Államokban néhány nappal ezelőtt. A 17 éves fiú egy szabad, lényegében vizimentők által őrizetlen stradon hunyt el, miután egy óriási lyukat vájt a környék jellegzetes homokos dűnéjébe. A meg nem nevezett srác a Cape Hatteras National Seashore nevű stradon pihent a barátaival és a családjával. A tini egy nagyon mély lyukat ásott a talajba, amely a korábbi felázás után egyébként is labilis volt, köszönhetően a gyilkos föld-homok keverékének. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a közvetlen közelében volt-e valaki, csupán annyi bizonyosodott be, hogy a tragédia helyszíne távolabbról egyáltalán nem belátható. 

Mire a fiú társasága elérte a több méter mélyen szorult őt, addigra már nem mutatott életjeleket, és a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni az életét. Meggondolatlansága miatt az életével fizetett, melyért a segítség áldozatos munkája sem tudott semmit tenni. Állítólag még a mentőszolgálat munkatársait is megdöbbentette, hogy milyen mennyiségű homokos talaj szakadt a lyukban a fiatal nyakába, akinek lényegében esélye sem volt a túlélésre. 

Az illetékes nemzeti park vezetője, David Hallac természetesen őszinte részvétét fejezte ki a halott hozzátartozóinak. Azonban fontosnak tekintette, hogy hozzátegye,

senkinek sem ajánlja az ilyesfajta lyukak és járatok ásását a strand homokdűnéibe. Mert azok közvetlen fenyegetést, életveszélyt jelentenek mind a többi strandolóra, mind a park munkatársaira is. Elmondása szerint a dűnék mindig mozgásban, változásban vannak, helyzetük és állaguk sosem állandó, ezért kimondottan kockázatos belevájni a szerkezetükbe. 

Az időjárási szakportál Weather.com értekező cikke szerint az Egyesült Államokban már korábban is több alkalommal történt ilyen és ehhez hasonló Darwin-díjas produkció halálos kimenetellel. A honlap szerint rendre fiatal fiúk az leszenvedői az eseteknek, akiket felelőtlenségük sodor a végzetes baleset felé. 

Az egyik korábbi eset drámai mentési munkálatai: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás