promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő magyar színészek tették naggyá a Bosszúállókat
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legjobb magyar szinkronszínészek szólaltatják meg a Bosszúállók hőseit.

Néhány év építkezés, illetve egy-egy előzményként szolgáló eredettörténet bemutatása után olyat csinált a Disney és a Marvel, amire addig még nem igen volt példa a mozizás történetében.A látszólag külön életet élő és más-más stílusú filmekben bizonyítü szuperhősöket összeterelték egy közös kaland kedvéért. Így jöttek létre a Bosszúállók. Persze tudjuk, hogy a stúdiók terve már a kezdetektől fogva a közös "zászló" alá boronálás volt, ám az mozivásznon újszerű ötlet teljesen maga alá gyűrte a filmrajongó közönséget. A Marvel Cinematic Universe a hol jobb és hol rosszabb próbálkozások ellenére már harminckét alkotásnál jár, az összebevétel pedig sok-sok milliárd dollárnál. A sikerért persze több száz, vagy inkább több ezer embernek kellett megdolgoznia. 

Közülük is kiemelkednek a forgatókönyvírók, a rendezők, illetve maguk a színészek is. Rengetegen ugyanis olyan pluszt adtak a már megírt karakterükhöz, ami olyannyira a szívünkhöz nőtt az évek során, hogy fájó volt elengedni. A negyedik Bosszúállók film, vagyis

a Végjáték háromórás látvány-, és izgalomorgiájában sajnos végső búcsút kellett vennünk Scarlett Johansson Fekete Özvegyétől, illetve Robert Downey Jr. Vasemberétől is. 

A franchise történetében főleg utóbbi volt nagy kedvenc (előbbi az alapcsapat egyetlen női tagja volt), lévén az első igazán sikeres mozi is az övé volt. A már ebbe a kánonba tartozó, de még Edward Nortonnal elkészült A hihetetlen Hulk szépen elhasalt minden téren. Ám Downey Jr. életet és fantáziát vitt Tony Stark bőrébe, és egy új fajta irányt mutatott, amit szinte azóta is követ az összes Marvel-képregényfilm. Hazánkban az MCU sikeréhez még a tökéletes szinkronhang kiválasztás is hozzájárult. Downey Jr.-t már a hősködés előtt is többször magyarította Fekete Ernő, például a Zodiákusban vagy a szintén klasszikus Trópusi Viharban. A Jászai-díjas színész azóta is rendre megszólaltatja az amerikai kollégáját.

De a többiekkel is hasonló a helyzet. Zámbori Soma is már számtalanszor szinkronizálta Chris Evans-t, és a visszavonult Amerika Kapitányt, de gyakorta hallhatjuk Chris Pine, Ryan Gosling vagy éppen Justin Timberlake magyar a hangjaként. Az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínészünknek számít, legyen szó mozi-, vagy sorozatszerepről, vagy akár reklámok narrálásáról. A Bosszúállók első része óta Mark Ruffalo alakítja Hulkot. A zöld óriás már több alkotásban is feltűnt, de a stúdiók nem merik ismét önálló filmben csatatérre küldeni. Bruce Banner jellegzetes magyar hangja nem más, mint Rajkai Zoltán, aki a szakmája egyik nagy keresztes lovagja. Pedig színházi és TV-s szerepei mellett hihetetlen, de még erre is van energiája. Rajkai az MCU-ban más karaktert is szólaltatott már meg, de fő terepe azóta is Ruffalo. Ahogy a sokoldalú és népszerű Nagy Ervin is lényegében összenőtt nem csak Thorral, de igazából Chris Hemsworth-szel is.

Az egyik legtehetségesebb magyar színész hallgatva erősen megkérdőjeleződhet bennünk, hogy valóban annyira pocsék a szinkronizációk minősége?

Stohl András szintén az alapcsapat tagja volt, köszönhetően Jeremy Rennernek, akit már más alkotásokban is magyarított. A botrányhős színész a lehető legtöbbet hozta ki a Bosszúálló-brigád leghétköznapibb emberéből. Buci azóta is állandó "párja" a nemrég súlyos balesetet szenvedett színésznek. Ugyancsak összenőtt Scarlett Johansson és Csondor Kata is, bár előbbi már nem része a filmes univerzumnak, lévén a Végjátékban feláldozta magát. Sajnos Gáti Oszkárnak kellett átvennie Vass Gábor örökségét. Utóbbi ugyanis súlyos betegsége után eltávozott, és hatalmas űrt hagyott maga után a szakmában. Gáti már a Mi lenne ha...? című Disney+ sorozatban is megszólaltatta Nick Fury karakterét, és várhatóan rajta keresztül fogjuk hallani a közelgő Titkos invázió szériában is. 

Az alábbi videóban elrejtettek a készítők még egy karaktert, aki bizony kezdetben még főellenségnek számított:

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás