promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eszement módszerrel kezelte a sebét egy férfi, ötletes, de senki se kövesse a példáját
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fájdalmas a kígyómarás, de azért őrültséget ne tegyünk. Inkább kérjünk tanácsot Samuel L. Jacksontól.

A legtöbb ember rémálom toplistáján a kígyók ott vannak az élmezőnyben, szoros versenyben a pókokkal. Ez a félelmünk valószínűleg első őseinkig nyúlik vissza és talán genetikai emlékezetünk révén öröklődik tovább, hiszen akkoriban a természetben élve ezek az apró, de annál mérgezőbb lények mindenkire komoly veszélyt jelentettek. Manapság a városi ember már ritkán találkozik ilyen „bestiákkal”, de azért történnek néha balesetek.

Szakemberek szerint kígyómarás esetén két dolog fontos igazán, a higgadtság és a megfelelő ellenméreg alkalmazása. Akad azonban egy kis bökkenő ezzel kapcsolatban. Ugyan ki az, aki képes nyugodt maradni, amikor egy hüllő éppen megmarta valamelyik érzékeny testrészét, ellenméreg pedig legfeljebb azoknál lehet, akik ilyen állatokat tartanak, vagy gyakorlott természetjárók.

Akadt olyan férfi, aki egy kígyómarást követően, első rémületében inkább levágta a saját ujját, mielőtt beért volna a kórházba. Ott aztán megnyugtatták, hogy túl fogja élni az esetet, főleg, mivel a kígyó, ami megharapta, nem is volt igazán mérgező. Sajnos a levágott testrésze nem nőtt vissza, jó hír ide, vagy oda.

Egy 28 éves, volt tengerészgyalogos most azzal került be a híradásokba az IFLScience szerint, hogy igen alternatív módszert választott a mérgezés leküzdésére. Az arizonai férfi hosszú évek óta csörgőkígyókat tartott hobbiállatként és már 15 alkalommal marta meg hálátlan házikedvence. Eddig mindig ellenméreggel kúrálta magát, de a szervezete rosszul reagált rá az utolsó alkalommal, ezért úgy gondolta, ha ismét támadás éri, kipróbál egy új módszert.

Egy természetjáró férfiakat célzó magazinban olvasott arról az eszement megoldásról, amit a szomszédja segítségével ki is próbált, amikor újra megmarta az egyik csörgőkígyója. Lefektették a földre a kocsija mellé és annak motorját beindítva az autó akkumulátorából egy drót segítségével áramot vezettek bele. 5 percig járatták a motort háromezres fordulatszámon, bár a szerencsétlen páciens már a házi sokkterápia első pillanatában elveszítette az eszméletét.

Szerencséjére időben kórházba került, ahol meg tudták menteni az életét, és remélhetőleg tanult az esetből. Ezek után senki ne akarjon olyan gyógymódokat kipróbálni, amelynek veszélyesek, vagy nem bizonyították a hatékonyságukat, bármilyen felvillanyozónak is tűnjenek elsőre. Samuel L. Jackson persze megoldotta a dolgot izomból a Kígyók a fedélzeten című filmben, pedig neki nem is egy csúszómászóval kellett összeakasztani a bajuszát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás