promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér Róbert meglepő véleményt mondott Vágó Istvánról, mindig is ezt gondolta a kvízprofesszorról
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Puzsér Róbert őszinte véleményt mondott Vágó Istvánról.

Az egész országot megrázta a hír, hogy 74 éves korában elhunyt a magyar televíziózás egyik legnagyobb alakja, Vágó István, aki olyan műsorokat vezetett, mint a Most mutasd meg!, a Mindent vagy semmit, a Legyen Ön is milliomos, a Pókerarc, vagy az átVágó.

A kvízprofesszor emlékére az RTL egy rendkívüli műsorváltozásról döntött a hétvégét illetően: a hírek szerint egy Legyen Ön is milliomos különkiadással készülnek, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor, és milyen adás lesz ez.

A magyar hírességek közül többen is megszólaltak Vágó István halála után,

köztük Puzsér Róbert is.

Bár az ország szókimondó kritikusa nem mindenben értett egyet a műsorvezetővel, a szakmai tiszteletet mindig megadta neki, és most is megható, tiszteletteljes szavakkal búcsúzott tőle.

„Vágó István egyedülálló tévés volt. Senki nem akadt rajta kívül a Kádár-kori Magyar Televízió műsorvezetői között, aki a kereskedelmi tévés struktúrában is képernyőn tudott maradni”

- kezdte a Facebook-bejegyzésében Puzsér Róbert.

A kritikus véleménye szerint a műsorvezető azért lehetett mindkét rendszerben sikeres, mert mindkét világnak polgára volt, ugyanolyan szervesen tartozott Rózsa Györgyhöz, Vitray Tamáshoz és Antal Imréhez, mint ahogy Fábry Sándorhoz, Szellő Istvánhoz, és Friderikusz Sándorhoz.

„Azzal, ahogy a médiajelenléte átívelt a politika 1990-es és a televíziózás 1997-es rendszerváltásán, a kereskedelmi igényű primitivizmus kiüresedésében megőrződött a képernyőn egy minden ízében kulturált jelenlét, hangvétel és gesztusvilág”

Puzsér szerint Vágó Istvánnal egy szimbólum és egy intézmény távozott: szimbóluma volt annak a kornak, amikor a tévéműsorokat - ahogy ő fogalmazott - még nem "üresfejű, felszínes modellek, hanem az értelem és az érzékenység mélységével rendelkező személyiségek vezették", illetve intézménye annak a magyar televíziózásnak, aminek "még tartalmi igénye volt önmaga és a nézői iránt".

Vágó István legsikeresebb műsora kétségkívül a Legyen Ön is milliomos volt, és az alábbi videóban meg is nézhetitek, hogy miként is indult a legelső adás az RTL Klubon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás