promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen fiatal és izgató volt Salma Hayek a legendás vámpírfilmben, ami tengernyi magyart csábított el
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Örökké emlékezetes marad Salma Hayek villantása Tarantino vámpíros mozijában.

Nem a Robert Rodríguez rendezte Alkonyattól pirkadatigban bukkant fel először említésre méltó módon, de bujasággal először igazán ebben az alkotásban vádolhattuk Salma Hayeket. A mexikói (spanyol és libanoni felmenőkkel) színésznő első kiugró szerepe a Desperadoban volt, s csak egy évvel később jött a vámpíros agymenés. Pedig a jó Salma még csak nem is pozitív karaktert játszott, a valójában Quentin Tarantino által tető alá hozott horror-thriller (vígjáték és akció egyben?) korszakalkotó darab volt, még, ha nem is lett a legjellegzetesebb vámpírmozi a filmtörténetben. 

A ma már 56 éves Salma Hayek azóta is Hollywood egyik állócsillaga, fiatalsága talán semmit sem kopott, csupán talán a mellbősége nőtt valamennyit. Igaz, saját bevallása szerint nem tett érte különösebben sokat. Korábban már honlapunk is idézte az eddig "csak" Oscar-díj jelölésig jutó színésznőt, aki legalább akkora komikának számít, mint drámakirálynőnek. Eddig egyetlen szoborgyőzelmi esélye a Frida Kahlo megszemélyesítéséért történt jelölése volt. Ám, ami késik, az nem feltétlenül múlik. 

„A mellek megnőnek, méghozzá nagyon. Néhány nőnél kisebbek lesznek, de vannak olyan nők akik, ha híznak nőnek a melleik. Mások, amikor gyermeket vállalnak és szoptatnak, a melleik megnőnek, és nem lesznek kisebbek, és bizonyos esetekben, amikor a menopauzában vagy, újra megnőhetnek. Nem hibáztatom őket, az én melleim is kisebbek voltak. Ahogy a testem többi része is az volt. De csak továbbnőttek. Sok-sok mérettel. És a hátam nagyon szenvedett tőle. Nem sokan beszélnek erről."

És valóban igaza lehet Salmanak, hogy eddig még nem feküdt sebész kése alatt, és nem lötyög szilikon a melleiben. Lévén már az 1996-os Alkonyattól pirkadatigban is mellesleg jócskán áldottnak tűnt. Az akkor 30 éves Hayek egy nagymellű, ártatlan tinédzsernek tűnt a húszas évei elején, semmint egy érett nőnek. Az persze más kérdés, hogy a karaktere egy erősen erotikus töltetű és vérre vágyó vámpírlány volt. 

Salma zseniálisan érzéki és bűnös kígyós tánca természetesen bevonult a filmtörténelembe. Igaz, azt még a mai napig furcsálljuk, hogy a veterán művésznő azóta sem kapott szerepet egyetlen (igazi) Tarantino eposzban sem, miközben az amerikai rendezőnek csupa olyan filmje jött ki az elmúlt évtizedekben, ahol bőven lett volna helye a forgatókönyvben. Persze, ami késik, az nem múlik, talán éppen Tarantino ígéretek szerinti utolsó mozijában már ott lesz.

A híres tánc: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás