promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezen a KRESZ-kérdésen a rutinos magyar sofőrök is elhasalnak – neked menni fog?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon rengeteg trükkös KRESZ-kérdés van, ami pontokat tud felemészteni a tesztedben.

A KRESZ-vizsga egységes Magyarországon, vagyis 55 kérdést kapunk, amiket 55 perc alatt kell megválaszolnunk. Tehát egy kérdésre egy percünk van, de ha jól felkészültünk a tesztre, akkor ez elég is a megoldáshoz.

A feladatsorban váltakozva találkozunk 1, 2 és 3 pontos kérdésekkel, az pedig a témakör nehézségétől függ, hogy mennyit kapunk rá. Az 55 kérdés megválaszolásával összesen 75 pontot érhetünk el, de ha több mint 10 pontot elherdálunk, akkor a vizsgánk sikertelen lesz. Ha meg is bukunk, akkor érdemes minél hamarabb újra bepróbálni a KRESZ-vizsgát, mivel így nem jövünk ki a gyakorlatból.

Magyarországom a KRESZ-vizsgán persze vannak nehezebb kérdések, amit a többség szivatósabbnak tart. Igazából ezek sem megoldhatatlanok, csak kicsit trükkösebbek az átlagnál. Rögtön vágjunk is bele egybe, de előbb gondolkodjatok el rajta picit, mielőtt leleplezzük a megoldást.

Hol mehet át egy gyalogos az úttesten lakott területen belül mellékútvonalon, ha a közelben gyalogosátkelőhely nincs?

  • A: Csak az útkereszteződésnél, a járda meghosszabbított vonalában.
  • B: Kizárólag az útkereszteződésben, az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül
  • C: Bárhol

Ebben a videóban a helyes a bárhol lesz, mivel mellékútvonalon, lakott területen belül mindegy, hogy a gyalogos hol kel át az úttesten. Persze minden áthaladásnál követelmény, hogy mindenki meggyőződjön az áthaladás veszélytelenségéről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás