promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végre megszerezhető Paul Walker legféltettebb csúcsverdája, amit eddigi rejtegettek a világ elől
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon is meggyászolták a Halálos iramban színészét, Paul Walkert, igazán beszállhatna valaki az árverésbe. 

Hamarosan már a tízedik része érkezik a mozikba a Halálos iramban franchise-nak, amely egykor a színészek virtuális térképére helyezte fel Paul Walkert. A 2013-ban egy súlyos és felelőtlen autóbalesetben elhunyt színészt a 2001-es első epizóddal nem csak az Egyesült Államok, de még Magyarország lakossága is egyszerre kapta fel, mint szerethető karakterű művészt. Sajnos Walkernek csak negyven esztendő adatott meg a Földön, és így nem csak családja és barátai életéből, de még a világ egyik legjövedelmezőbb mozis sorozatából is ki kényszerült szállni. 

A hetedik részt már nélküle fejezték be, és így a kurtán-furcsán, összevágva és trükk-felvételezve befejezett filmben már csak mellékszereplő lett, lévén nem tudtak elég jelenetet felvenni vele a halála előtt. Walkert egyes snittekben a testvéreit és a számítógépes technika helyettesítették, míg a filmvégi búcsúja barátjától máig a mozitörténelem egyik legemlékezetesebb mementója lett. 

Ugyan a grafikai megjelenítés és a deep fake technológia ugrásszerű fejlődésével évről évre felvetődik az a kérdés, hogy valahogy vissza kellene térnie, sajnos egyelőre nincsenek meg a megfelelő lehetőségek Brian O'Conner újabb megjelenésére. Igaz, Paul Walker karakterét azóta is emlegetik az újabb részekben, ám családját látványosan meg akarják kímélni a mindig mindent felülíró durva főgonoszoktól. 

Egy újabb végítélet lehet a majdani digitális visszatérés felett az a tény, hogy hamarosan árverésre kerül a valójában is Walker által birtokolt Nissan Skyline GT-R R34. A kocsit egyébként roppant nehézkes volt beszerezni Ázsiából az amerikai forgatásra, a végül a színész birtokába került darabot például a szériába új lendületet toló negyedik részhez importálták. Ezt Walker aztán a saját kénye-kedve szerint tuningoltatta, és a már korábban értékesített tucatnyi autót tartalmazó kollekciójának csúcsának tartotta.  Állítólag akár a fél millió dollárt is elérheti a Nissanért befolyó összeg. 

Halálos iramban 10. (magyar premier: május 18.) szinkronos előzetes: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás