promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Galambos Lajosra óriási nélkülözés vár a börtönben - felháborító részletek egy olvasói levélben
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarország első számú trombitására, Galambos Lajosra az egészsége romlása mellett is börtön-bevonulás vár.

Lassan már tényleg azt hihetjük, hogy a katolikus egyház fejét, vagyis Ferenc pápát várja április végéig, annyira húzza az időt a börtönbe költözéssel az ismert mulatós-zenész, Galambos Lajos. A súlyos pénzügyi visszaélései miatt jogerősen szabadság-vesztésre ítélt művészünk már évek óta küzd az igazáért, ám a magyar igazságügy hajthatatlan volt. Pedig még egyfajta "beépített" ember is lett Lajcsiból, aki segített egy másik bűnügy felderítésében. Legalábbis állítása szerint. Igaz, a börtönévek vagy hónapok előtt nem túl jó ötlet volt téglaszereppel hencegni. 

Ráadásul a pletykák szerint Lajcsi mindennél jobban tart a börtön falain belüli világtól és annak lakóitól, az általuk képviselt szubkultúrától. Ennek fényében, vagyis inkább dicstelen árnyékában igyekeznek kihasználni mindenféle kiskaput annak elkerülése érdekében, hogy be kelljen vonulnia. Galambosnak már február közepén meg kellett volna kezdenie büntetésének letöltését, és akár már idén visszanyerhette volna szabadságát. Azonban a majdani feltételes szabadulásához elengedhetetlen lenne az akadékoskodás-mentes "fellépése" a honi büntetés-végrehajtással szemben. Ám a vélt vagy valós, bár valószínűleg erősen eltúlzott egészségügyi problémái ellenére hamarosan már nem fog tudni mit tenni, és magára öltheti a jellegzetes szürkés árnyalatú formaruházatot, az ügynevezett "tyúklábmintást".

Korábban már nagyon várták a rabok a kecskeméti börtönbe, ám számukra mindenképp csalódást okozóan nem vonult be a rácsok mögé. A rossznyelvek szerint valóban nem egészségének romlásában bízik, ami végleg felmenthetné őt, hanem abban, hogy a pápa esetleg valamiféle közkegyelmet gyakorol, vagy arra presszionálja a magyar kormányt. Jelenleg mégsem ez miatt fáj a magyar börtönökben senyvedők feje, hanem a kávé megvonástól. Erről számolt be egy hozzánk eljuttatott levelében Ibolya:

„Szeretném, ha tudnátok, hogy egyelőre az uramnak, szegény Petinek nem a pápa és Lagzi Lajcsi betegeskedése a legnagyobb problémája. Sajnos férjem beteges szervezetű volt mindig is. Idén már 43 éves lesz, és bizony megviselték őt az évek, amit börtönben töltött. Tett, amiket tett, de nem bűnöző féle ám. A családjáért lopott, ha úgy tetszik jobban. Szegény, epilepsziára hajlamos, és még köszvényes is. Nem dolgozhat már odabent sem. Már a kávét is elvették tőle. Eddig is csak kutyulós kávét vehettek maguknak, vagy rendelhettem én neki. Abból a nagyon kevéskémből, amit a gyerekek nem esznek meg. Eddig használhattak jó kis kancsós vízforralót az instant kávéhoz. Az új szabályok szerint most már csak maximum 500 wattos melegítőt tarthat a szekrényében. Hát kérdem én, mire jó az?  Mire elég? Tegnap beszéltem az urammal telefonon, azt mondta, hogy legalább most már "fegyházasan" issza a kávéját: hidegen, cukor nélkül. Kemény ember”

Az interneten fellelhető információk alapján valóban meg van határozva a legfelsőbb teljesítmény határ a vízforralók esetében. Bár állítólag a magyar zsiványoknál nem sok találékonyabb börtön kaszt van a világon. Várjuk az olvasóink további észrevételeit. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás