promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Anti-romantikus kutatás: 100 millió amerikai még a legjobb szeretőt is azonnal kidobná, ha tartozása lenne
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amerikában már az emberek hitel és adósság-helyezte is döntő a szerelemkérdésben. Meglepetés lehet az is, hogy melyik tartózást tolerálják a legkevésbé. 

Friss felmérést készített az amerikai Finder, amely megdöbbentő végeredménnyel zárult. Ugyanis amíg az Egyesült Államokban él a világ hitelt és/vagy kölcsönt felvevő magán személyeinek többsége, mégis ők a legkevésbé elnézőek a pénzügyi problémákkal küzdőkkel szemben. 

A Finder szerint minimum 98 millió USA-beli felnőtt szakítana vagy el sem menne randizni olyan személlyel, akinek tartozása van bank, családtag, barát vagy egyéb hitelező irányába. Ez pedig döbbenetes szám azt tekintve, hogy az Egyesült Államokban valamivel több, mint 330 millióan élnek. Természetesen nem szabad minden adóst egy kalap alá venni, mert vannak hivatalos és nem hivatalos tartozások. Ezeket pedig nem mindenki ugyanúgy tolerálja még abból a bizonyos 98 millióból sem.

A felmérés szerint az amerikaiak legkevésbé azokkal szemben elnézőek, akik a saját családjukkal szemben halmoztak fel (még) visszafizetetlen pénzösszeget. Szinte majdnem ennyire kerülik a randira vágyók azokat, akik a bankoknak, hitelintézeteknek lógnak kisebb, de főleg nagyobb összegekkel. A nemi összetétele is érdekes a felmérés eredményének. A megkérdezett férfiak inkább csak alkalmi partnernek tekintik az adósokat, hitelkártya-tartozással rendelkezőket. A nők valamivel jobban bíznak partnerükben, és inkább akadályozza őket a párkapcsolat kialakulásában az apróbb pénzügyi problémák. A kutatás ezt azzal magyarázza, hogy akinek hosszúlejáratú hitele van, az alighanem nagyobb összeget kölcsönzött, ergo a jövőjét építette, amely a klasszikus szerelmi-fészek szindrómát jelképezi.  

A konkrétumokról nagyon számszerűen készült statisztika. Egy férfi egészen 15 ezer 45 dolláros adósságig elnéző partnerével szemben, egy nő viszont hajlamos 33 ezer 868 dollárnyi tartozást is elfogadni a kiszemelttel kapcsolatban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás