promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország legjobb barátjánál járt a brit trónörökös a háború miatt
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vilmos herceg érzelmes látogatást tett az oroszok háborúja miatt a katonák egy ukránokhoz közeli támaszpontját.

Az elmúlt időszakban egyre inkább kéretlen divattá vált az európai/világi politikai és szellemi vezetők haknizása a háború sújtotta Ukrajnába, vagy az ahhoz közeli területekre. Hozzánk mostanság (pontosan április második felében) érkezik a Vatikán és a katolikus egyház legfőbb szentsége, Ferenc pápa. A háborús agresszorként beazonosítható Vlagyimir Putyin az elmúlt hétvégén az ukrajnai Mariupolban nézett szét, bár éppen kiadták rá a nemzetközi elfogatóparancsot a vélt bűncselekményekért, melyeket elkövethetett a nemzetközi katonai jogokkal szembemenve. Az oroszok első embere ezt követően már Moszkvában fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget, aki végül hétfőtől szerdáig időzött a Kreml vendégségében. 

Egyelőre nem túl sok minden szivárgott ki az orosz-kínai hivatalos csúcs részleteiről, ám könnyen lehet, hogy a két szövetséges tisztázta az előttünk álló világpolitikai helyzetet, melyet nagyban befolyásolni fog az Ukrajna területén kivitelezett háborúskodás. Kína állítólag óva inti Oroszországot az erőszak további erőltetésétől, mintegy józan társként közbelépve. 

Európa és a NATO eközben feszülten figyelte a két világhatalom "ölelkezését" Moszkvában, a szövetséges haderő pedig csak azt várja, hogy mikor kerülhet sor az első nyílt fegyveres konfliktusra az ellenséggel. A lengyel-ukrán határmentén már csoportosulnak Lengyelország és nagy-Britannia ütőképes egységei, melyek azonnal be tudnak avatkozni szükség esetén a fronton. Ezt a vegyes kontingenst látogatta meg tegnap véletlenszerűen a lényegében már királyként regnáló III. Károly kedvenc fia, Vilmos herceg. Az egykori II. Erzsébet szeretett unokája (ellentétben a Netflix kompatibilis öccsével, Harry-vel) aktívan kiveszi a részét a politikából, és nagyanyjával ellentétben igenis álcát tör a másként gondolkodók, főleg az elnyomók ellen. 

„Nemzeteinket szoros kapcsolat fűzi egymáshoz. Az Ukrajna népét és szabadságát támogató együttműködésünk révén, amely egyben a mi és az önök szabadságjogai is, ezek a kapcsolatok tovább erősíthetők. Azért vagyok itt, mert személyesen szeretnék köszönetet mondani a lengyel és brit csapatoknak, akik szoros és döntő partnerségben dolgoznak. Szeretnék tisztelegni a lengyel nép lelkesítő embersége előtt is. Kinyitották a szívüket éppúgy, mint az otthonaikat. Ezért látogattam el ma délután Rzeszówba, hogy halljam a történeteiket, és felismerjem kötelességüket. Lenyűgözött a szenvedélyük, valamint az a közös elhatározásuk, hogy megvédjük közös szabadságunkat.” 

- tartott kiváló beszédet a walesi herceg.

A CNN által idézett Vilmos utoljára 2017-ben járt hivatalos látogatáson Lengyelországban, akkor elkísérte őt királyi hitvese, Katalin is. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás