promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közel a vég? Egy NATO tagállam már háborúra készül Oroszország ellen
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Európa egyik legerősebb hadserege már nem csak tankokkal és repülőkkel akarja segíteni az ukránokat az oroszok elleni háborúban. Közel a világháború?

Az Orosz-Ukrán háború kapcsán szinte a létező összes szörnyűség megtörtént már, ami csak elképzelhető. Civilek elleni támadások, gyerekek elhurcolása és katonai kiképzése, történelmi műemlékek földig rombolása és még hosszan sorolhatnánk a katonák által elkövetett brutális cselekedeteket. Van azonban egyetlen dolog, ami mindenen túltenne. Ami szó szerint legrosszabb rémálmainkat váltaná valóra és sajnos nagyon úgy tűnik, hogy ismét tettünk egy nagy lépést az irányába.

 [[c1]]

Orosz politikusok többször is hangoztatták, hogy a NATO tagállamok egyre fokozódó szerepvállalása az Orosz-Ukrán háborúban drámai következményekkel járhat. Ezek könnyen üres fenyegetésnek tűnhetnek, de azért minden ország igyekezett kellő óvatosággal eljárni. Komoly technikai segítséget adtak Ukrajnának, de a moszkvai vezetés által vörös vonalnak tekintett határokat igyekeztek nem átlépni. Európa egyik katonailag meghatározó állama azonban könnyen döntő lépésre szánhatja el magát, amely nem csak a háború menetét változtathatja meg, de az egész világ sorsára drámai hatással lehet.

Jan Emeryk Rosciszewski, Lengyelország franciaországi nagykövete az Express híradása szerint LCI tévécsatorna műsorában világossá tette, hogy az orosz–ukrán konfliktus sokkal többet jelent két ország háborújánál. Ukrajna most a NATO tagok segítségével az alapvető nyugati értékekért és kultúráért harcol, ebben a küzdelmében pedig egészen egyszerűen nem szabad hagyni, hogy vereséget szenvedjenek.

Elmondása szerint előállhat olyan helyzet, amikor az ukránok már nem fogják tudni megvédeni magukat, akkor pedig Lengyelországnak nem marad más választása, mint közvetlenül is belépni a háborúba.

Ez könnyen a harmadik világháború kitöréséhez vezethet, de sajnos nem ez az egyetlen aggasztó jel. A Newsweek arról írt, hogy Dmitrij Medvegyev, az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese a mai napon a Putyin ellen kiadott elfogatóparancs kapcsán vésztjósló kijelentést tett.

Elmondta, hogy könnyen elképzelhető egy célzott csapás egy Onyiksz hiperszonikus robotrepülőgéppel az Északi-tengerről a hágai bíróság épületére.

Sokszor hallottunk már erős kijelentéseket tőle korábban is, de most talán egy olyan határt lépett át, amelyre eddig még nem volt példa.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás