promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borbás Marcsi nagyon kiakadt a vidékiek megszégyenítésén
Borítókép:  egy.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Borbás Marcsi szerint a vidékiekről hamisak a sztereotípiák és megvédte a falusi embereket. 

Borbás Marcsi, aki maga is vidékre költözött a férjével, vitathatatlanul Magyarország egyik legkedveltebb tévés szakácsnője. Számtalan szakácskönyve, tévés főzőműsora és töretlen népszerűsége az emberek körében évek óta,szinte változatlan. Borbás Marcsi mindig aktívan kiáll azok mellett a dolgok mellett, amikben hisz és nem fél elmondani a véleményét, akkor is ha az nem éppen pozitív. Mindezt intelligensen és lényegretörően teszi, nem megsértve senkit, tehát sokan tanulhatnának tőle. 

Borbás Marcsi most a vidéki emberekért szólalt fel és elárulta, hogy felháborítónak tartja azt, ahogy a vidékieket ábrázolják az egyes tévés sorozatokban pl. Lehet abban valami, amit mond, ugyanis valóban elterjedt itthon egy afféle szemlélet, hogy Budapest a "világ" közepe, az ország többi része pedig vidéki zug. Pedig ez nem így van. Számtalan vidéki nagyváros van, ahol virágzik a kulturális élet és azok az emberek egyáltalán nem adnak okot arra, hogy lenézzék őket. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg vidékről származó jön Budapestre és telepszik le végül, aztán talán később már ő is fővárosinak vallja magát. ( Azt meg már tényleg ne is említsük, hogy a zajos fővárosból egyre többen vágynak vidéki élet nyugalmára és tiszta levegőjére...)

Borbás Marcsi éles kritikája így szól:

"Nincs más téma, mint a »bunkó vidéki«, minden erről szól. Sértő, hogy sokan azt hiszik, akik vidéken élnek, azok ilyenek. Nem ilyenek. Intelligens emberek élnek vidéken, színházba járnak, olvasnak, gazdálkodnak, értenek a munkájukhoz. Akik ezeket a tévésorozatokat készítik, és ilyen képet festenek erről az országról…! Nagyon felháborító"

Borbás Marcsi maga is már évekkel ezelőtt kiköltözött férjével az Őrségbe, ahol élvezi a természet közelségét, gondozza kertjét és saját termelésű zöldségeit és gyümölcseit, valamint sokat főz. Emellett az utóbbi időben fontos topik lett az életében a fenntarthatóság is, amire másokat is lelkesen buzdít - írja aFemcafé. 

„Az idő kilencven százalékában az Őrségben vagyok, ott élek, ott zajlik minden felvétel, ott készülnek a könyvek, videók. Mindenki mondja, hogy ne tarts állatot, óriási kötöttség, vége a szabadságodnak. A kert ugyanez, a kert mellől sem lehet eljönni. Reggel felkelek, végigsétálok a kerten, és látom, hogy millió dolog van, amit meg kellene csinálni. Ez az életmód most teljesen lefoglal, nem érzem, hogy bármi hiányozna”

– mondta a műsorvezető, majd hozzátette: szeretné, ha a vidéki embereket hitelesen mutatnák be, mert szerinte sokan lenézik őket – köztük a mostani televíziós sorozatok –, amin ő változtatni akar.

Borbás Marcsi azt egyelőre nem fejtette ki, hogyan tervez változtatni a negatív vidéki sztereotípiákkal kapcsolatban, de főzőműsorában is sokat tesz a valódi falusiak pozitív bemutatásáért. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás