promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokallta a lakbért, ezért nem mindennapi megoldást választott a lakhatásra egy férfi
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Te mit tennél a helyében? 

Egyre drágább a lakhatás, legyen szó albérletről vagy saját ingatlanról. Az infláció miatt az árak olyan megfizethetetlenek, hogy egyre több ember kényszerül összehúzni azt a bizonyos nadrágszíjat, talál ki spórolási módszereket, fordul különös alternatívákhoz. Magyarországon még mindig inkább a saját ingatlanra törekszenek az emberek, bár a jelenlegi árak mellett ez egyre kilátástalanabb. Külföldön viszont nagyobb népsezűségnek örvend a lakásbérlés, de ezeknek is megkérik az árát. 

Egy amerikai férfi olyannyira besokkallt a borsos áraktól és a civilizációtól, hogy mindent maga mögött hagyott és egy barlangba költözött. 

Daniel Shellabarger már fizikai tüneteket produkált, annyira utálta a modern világot, és sokallt a havonta fizetett lakbért, ezért döntött a nomád lakhatás mellett. Végül, 16 évig élt egy barlangban. Ez idő alatt természetesen a pénzről is lemondott, hiszen barlanglakóként nem volt rá szüksége. 

És, hogy hogyan élte túl?

Nos, kukákban talált szemétből, úttörő hulladékból és a barlangja közelében termesztett zöldségekből élt. Szerinte viszonylag könnyű élelmet szerezni akkor is, ha nincs pénzed, mert az emberek rengeteg ételt kidobnak, és elmondása szerint ő soha, semmitől nem lett rosszul, amit a kukából megevett. 

De sajnos a modern világ és a civilizáció végül 2016-ban visszahívta őt, amikor vissza kellett térnie, hogy segítsen idős szüleinek gondozásában. A férfi az Only Humanegyik epizódjában mesélt szokatlan életmódjáról.

"Valójában régebb óta alszom barlangban, mint amióta pénz nélkül élek, valószínűleg a 90-es évek közepe óta. Amikor már volt egy tisztességes munkám a városban, úgy döntöttem, hogy nem akarok többet fizetni, és a szabadban élek."

Elmondta, hogy soha nem kapott étkezési utalványt vagy bármilyen kormányzati támogatást, amikor felhagyott a modern élet velejáróival, de elismerte, hogy a könyvtári számítógépet használta a blogja írásához - írja a Lad Bible. 

Visszaemlékezve arra a pillanatra, amikor lemondott a pénzről, azt mondta, hogy az utolsó készpénzét egy telefonfülkére tette, és elsétált.

"Kivettem a pénzt a zsebemből, és elmentem egy pennsylvaniai telefonfülkébe, rátettem az aprót a telefon tetejére, és gondoltam, valaki majd elveszi"

-idézte fel.

"Amikor megtettem, nagyon misztikus volt számomra, kisétáltam, és olyan szabadságérzetem volt, mintha meleg víz ömlött volna a fejemre. És úgy éreztem, hogy wow, teljesen jól érzem magam és teljesen szabadnak érzem magam, úgy érzem, otthon vagyok, és nem számít, hol vagyok, úgy érzem, otthon vagyok. "

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás