promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felmondott a híres magyar televíziós, 34 év után befejezi
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azonnali hatállyal távozik a televíziótól.

A magyar tévénézőknek mindig van kedvenc időjósuk, mint például Németh Lajos, Pataki Zita, Barta Sylvia, vagy éppen Gaál Noémi, aki több, mint 20 éve tájékoztatja az embereket az aktuális időjárásról.

Gaál Noémi miután leérettségizett az 1980-as évek végén, modellkedni kezdett. Mondhatni ennek köszönheti, hogy elindíthatta televíziós karrierjét, ugyanis a második Miss Hungary szépségversenyen - ahol eleinte nem is akart elindulni - egészen a döntőig menetelt. Itt ismerte meg Bodnár Istvánt, aki akkoriban a Magyar Televíziónál dolgozott.

A rendező akkor ígéretet tett Noéminak, hogy ha lesz a számára valamilyen munka a tv-nél, akkor felkeresi. A rá következő évben be is váltotta ezt az ígéretét, mikor elindult a Kérdezz-felelek című játékműsor. Bár Gaál Noémi elkésett az adásfelvételről, a teljesítményével egyáltalán nem volt gond, így aztán a következő 7 évben ebben a műsorban szerepelt Egri János mellett.

Mikor aztán a 90-es évek végén betörtek a kereskedelmi csatornák, Noémi előtt is új lehetőségek nyíltak meg. Németh Lajos időjós kereste meg és javasolta neki, hogy menjen el egy válogatásra az Országos Meteorológiai Szolgálathoz.

„Előző este úgy aludtam el, hogy bemagoltam egy komplett időjárás-jelentést. Borzasztóan izgultam, de látták, hogy én ezt nagyon akarom csinálni”

- mondta még sok évvel ezelőtt egy interjúban.

Gaál Noémi 1997 októberében lett Németh Lajos és Barta Sylvia mellett a TV2 egyik időjárás-jelentője. Elmondása szerint nehéz volt ez a váltás a Kérdezz-felelek után, de megbirkózott a feladattal, és azóta is képernyőn van. A most 52 éves magyar televíziós 2016-ig maradt a TV2-nél, majd 2017-ben kezdett el dolgozni az ATV időjárás-jelentésében. Most azonban komoly döntést kellett meghoznia, ott kell hagynia a televíziózást.

„Az ATV-nél eltöltött évekért hálás vagyok, jó közösség tagja lehettem. Viszont nagyon nehéz időszak áll mögöttem, édesapám betegsége majd elvesztése és az évek óta elmaradt pihenések miatt elfáradtam”

- nyilatkozott Gaál Noémi a naphire.hu-nak, akit február 28-án láthatnak utoljára a nézők.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás