promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fájdalmas történelem: a herélteknek is volt szexuális életük – így éltek az eunuchok
Borítókép:  Profimedia (képünk csak illusztráció!)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kínában száz éve szüntették be a kasztrálást.

Az eunuchok olyan férfiak voltak, akiket megfosztottak a nemi szervüktől, egészen pontosan a heréjüket távolították el. Egyrészt azért, hogy megbízható őrzői legyenek az uralkodók háremeinek, de akadtak olyanok is, akik vallási meggyőződésből kasztráltatták magukat, míg mások a tiszta énekhangjuk megőrzése céljából.

Eunuchok az ősi Kínában is voltak, és sokan közülük nagy megbecsülésnek örvendtek, magas tisztségeket viseltek. Elég csak Cseng Ho admirálisra gondolni, aki főeunuchként vezetett ambiciózus kínai tengeri felfedezőutakat, és állítólag még Kolumbusz előtt néhány évtizeddel elérte flottájával Amerika partjait.

Kínában nemcsak a heréket, de a hímvesszőt is eltávolították a kasztrálás során. A 2. században jelentek meg először az eunuchok a hatalmas keleti birodalomban, és azért voltak alkalmasak magas tisztségek betöltésére, mert – utódaik nem lévén – biztosan nem törekedtek dinasztiaalapításra, és a hatalom átvételére.

Meglepő, de még a 20. század elején is mintegy félezer eunuch szolgált a kínai udvarban, és a kormányzat csak 1924-ben törölte el a kegyetlennek tűnő rendszert. Az utolsó birodalmi eunuch Sun Yaoting volt, aki nem is olyan régen, 1996-ban hunyt el.

Ő volt az, aki részletesebb bepillantást engedett ebbe a különleges világba a modern kor emberei számára. Őt még az apja fosztotta meg a férfiasságától, kifejezetten azzal a céllal, hogy az udvarban futhasson be karriert. A kasztrálást követően három napig volt eszméletlen.

Az eunuchoknak is volt szexuális életük, de az persze eltért a normálistól. Látogatták a bordélyokat, ám nemi szerv híján inkább a bizarr dolgokat kedvelték, a kikötözést és más szadista módszereket. Néhányan meg is nősülhettek, de ezt arra használták ki, hogy az asszonyukat jó pénzért a gazdagok rendelkezésére bocsátsák.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás