promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bochkor Gábor óva int mindenkit, ezt mondta élő adásban a műsorvezető
Borítókép:  profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bochkor szerint ez lehet az emberiség veszte.

Az Ai (mesterséges intelligencia) egyre nagyobb teret nyer, a ChatGPT szárnyal, de nem mindenki van azon a véleményen, hogy ez jó. Bochkor Gábor az élő rádióműsorában fejtette ki véleményét a mesterséges intelligenciáról és arról is beszélt, hogy szerinte, mit tesz az az emberekkel. 

Bochkor Gábor népszerű rádiós műsorvezető, hazai celeb, meglehetősen sokan adnak a véleményére, ezért nem árt néha átgondolnia miről mit mond. A Retro Rádióban rengetegen hallgatták az adást, amikor is a mesterséges intelligencia volt a téma, és Bochkor így szólt:

"A mesterséges intelligencia abban különbözik egy adattártól, hogy tanul. Ő ezek szerint a különböző felhasználóktól kapott információkat szintetizálja. Elon Musk mondta, hogy a mesterséges intelligencia lesz az emberiség veszte...”

– kezdte az élő adásban Bochkor Gábor.

"Amikor elkezd Hitlerezni, embereket gyalázni, az álmairól mesélni és ember akar lenni, akkor lassan ki kellene húzni a dugót!"

– jelentette ki, majd felvetett néhány elvadult, de talán nem lehetetlen teóriát arra vonatkozóan, hogyan is okozhat kárt a mesterséges intelligencia. 

"A mesterséges intelligencia nehogy úgy oldja meg az éhínséget Afrikában, hogy az egyik printerből elkezd nyomatni dollárokat, mert ő most megsajnálta az etiópokat. Vagy elindít eg rakétát, vagy megakadályoz valamilyen banki tranzakciót és mondjuk tönkre megy a tőzsde”

– sorolta ellenérveit a műsorvezető, majd meghozta az ítéletét. 

"Gyakorlatilag totálisan össze tud zavarni dolgokat, egészen odáig, hogy emberek egymásnak essenek. Hogyan lehet a Microsoftot gyorsan tönkre tenni úgy, hogy összefogunk? Ezen gondolkodom. Meg kell mentenem a világot, most ezt érzem"

 – mondta ki a konklúziót Gábor. 

Az AI tényleg egyre "emberibb", és ha belegondolunk, lehet az Én a robot című filmnek valsóságalapja, a robotok humanizálásával kapcsolatban. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás