promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Károly királyt megalázták, jókora pofont kapott a koronázása előtt – most hogy áll ki így a népe elé?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tehetetlen uralkodónak tűnhet az emberek szemében.

A tavaly szeptemberben elhunyt II. Erzsébet váratlanul került trónra 1952-ben, hiszen a mindössze 56 esztendősen elhunyt apjától, VI. Györgytől rendkívüli hirtelenséggel örökölte meg a koronát. A beiktatási ceremónián elképesztően idegesnek tűnt, és a nép is gyanakodva figyelte, hogy mire jut a fiatal és nem túl tapasztalt királynőjük.

Erzsébet végül fantasztikusan oldotta meg a feladatot, sikerült egységbe kovácsolnia a briteket, és hét évtizedes, hosszú uralkodás adatott meg neki. A fiával, III. Károllyal éppen fordított a helyzet: már 70 is bőven elmúlt, mire trónra léphetett, és mivel walesi hercegként sem igazán tanúsított rátermettség, az alattvalók többsége afféle átmeneti megoldásként tekint rá.

A koronázási ceremóniájára májusban kerül majd sor, és az eseménynek valóban egyfajta népünnepélynek kellene lennie. Ehelyett egy széthúzó, veszekedő családról olvashatnak a britek nap mint nap a lapokban, Károly pedig tehetetlennek bizonyul, képtelen megregulázni famíliáját.

Egyelőre az sem biztos, hogy az USA-ban élő fia, Harry herceg, és annak felesége, Meghan Markle megjelennek majd a ceremónián, de ha igen, abban sem lesz köszönet, hiszen Vilmos herceg már most kijelentette, hogy nem örül a meghívásuknak.

Két nagy sztár már biztosan nem utazik el akkor Londonba, ugyanis Adele és Ed Sheeran is kijelentette, hogy nem lép fel a koronázási ünnepélyen. Ez óriási megaláztatás Károly számára, szinte az új király semmibe vétele, ám sok mindent nem tehet ellene, kénytelen lenyelni a békát.

A két szupersztár meghívásához állítólag maga a király ragaszkodott, így még nagyobbat csattan rajta a pofon. Adele és Ed Sheeran a szoros naptári beosztásukra hivatkoztak, amit persze meg lehetett volna változtatni, ha nagyon akarták volna.

„Nagy csapat dolgozik azon, hogy minden rendben legyen, de ők elérhetetlennek bizonyultak, ami óriási csalódás. A showbusiness titánjairól van szó, akik ízig-vérig britek, és világszerte ismertek. Micsoda kár”

– erősítette meg egy udvari forrás is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás