promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összetörtél egy tükröt? Végre kiderül, hogy miért leszel balszerencsés
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ókori Rómában számos átok vált az élet részévé, amiben a rómaiak szentül hittek.​

1. Törött tükör átok

Szinte mindenki hallotta már, hogy ha egy tükör összetörik, az hét év balszerencsét jelent.

Ez az átok az ókori Rómából származik. A rómaiak azt hitték, hogy az emberi lélek hétévente megújul, és helyreállítja az ezalatt elszenvedett károkat. Azt is gondolták, hogy a tükör tükörképe egy módja annak, hogy a lélekbe lássanak.

Ha összetörsz egy tükröt, szétszeded a lelkedet, amelynek 7 éves cikluson kell átmennie, hogy megújuljon. Amíg a lelked el nem éri a megújulást, elviselnéd a szerencsétlenséget összetört lelked miatt.

2. Római átoktáblák

A rómaiak az ókori Rómában számos módon használtak ólomtáblákat, amelyekre különféle átkokat írtak.

Egyik felhasználásuk az volt, hogy segítséget kérjenek a halottaktól. Sok római sírban megtalálhatóak ezek a táblák. Általában egy adott istenségtől kértek segítséget, hogy bosszút álljanak valakin azáltal, hogy az istenség rontást küld az adott személyre. Cserébe az üzenetet író személy megígérte, hogy áldozatot hoz a templomban.

A rómaiak ezeket a táblákat küszöbök elé, vagy otthonukon kívüli fákra helyezték le, hogy átkokat szórjanak. Úgy gondolták, hogy a célpont személyek otthonának közelsége segít, hogy az istenségek könnyebben odataláljanak.

3. Átokbabák

A hírhedt Voodoo babákhoz hasonlóan az ókori rómaiak is miniatűr babákat használtak célpontjaik képmásaként, hogy átkokat alkalmazzanak rájuk. Néha átokbabákat használtak egy átoktáblával együtt, máskor pedig önmagában. A babák általában ólomból vagy bronzból készültek és szegecseket vernek beléjük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás