promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Második világháborús bomba robbant váratlanul a városban, videón a pusztítás
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatástalanítás közben robbant fel a 250 kilós bomba.

Magyarországon is többször megesett már, hogy egy építkezés, felújítás során addig fel nem robbant második világháborús bombát találtak. Ilyenkor általában kiürítik a környéket, majd szakértőket hívnak, hogy hatástalanítsák azt, és ne legyen többé gond vele – persze nincs egyszerű dolguk a szakembereknek, hiszen nagyon régi bombákról van szó, és nem igazán lehet tudni, pontosan milyen állapotban vannak, és hogy reagálnak.

Még február 7-én egy angol kikötővárosban, Great Yarmouth-ban találtak egy nagyjából 1 méter hosszú, körülbelül 250 kilós, második világháborús bombát egy építkezés során. Rögtön elkezdték előkészíteni a terepet a hatástalanításhoz, homokkal vették körbe a területet, hogy tompítsa az esetleges robbanást, illetve biztonsági okokból a környező épületeket is kiürítették, 400 méteres körzetben mindent lezártak.

Napokig próbálkoztak a hatalmas második világháborús bomba hatástalanításával, de a pusztító szerkezet a minap teljesen váratlanul felrobbant, ráadásul akkora erővel, hogy a környéken minden épület beleremegett – a helyi rendőrség tájékoztatása szerint szerencsére senki sem sérült meg, de ennél több információt egyelőre nem osztottak meg a döbbenetes esettel kapcsolatban.

A szemtanúk szerint valóban elképesztően nagy erővel robbant fel a pár napja felbukkanó, második világháborús bomba, ami azért is félelmetes, mert tényleg mindent megtettek a szakértők a tompításért, szóval felfoghatatlan pusztítást tudott volna végezni „fénykorában”.

Több szögből is sikerült megörökíteni a második világháborús bomba robbanását, itt lehet megnézni a megrázó felvételeket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás