promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az IKEA mellől raboltak el egy nőt, a szcientológusok mossák kezüket
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az IKEA mellett látták utoljára Yolandat, és a rejtélyt csak nehezíti a családra rászállt szcientológus egyház, amelynek egyáltalán nem akart tagja lenni. A 26 esztendős lány még találkozott a barátjával, aztán egymaga vette az irányt a svéd bútorbolt felé. Ám végül már nem ért oda. Vajon él még?

A Bild című napilap online változata ismerteti a 2019-es történetet, mely szerint a művészeti iskolába járó Yolandat még évek múlva is keresi és várja haza a családja. A legnagyobb drámája a hozzátartozóinak, hogy nem tudják, egyáltalán él-e még a tehetséges fiatal. Az biztos, hogy egykori eltűnése óta csak egyetlen ember látta igazoltan. 2019. szeptember 25-én, este negyed hatkor egy kamionos észlelte a lipcsei IKEA felé ballag. Sőt, a fuvaros azt állítja, hogy látta, amint a lány egy fekete kombihoz közeledik egy parkolóban. Ennyi, és nem több. 

Friss hír, hogy a német rendőrség felvette a kapcsolatot a szcientológia egyházat, lévén Yolanda szülei már régi tagok. A felekezet szóvivője pedig saját maga számolt be a Bildnek arról, hogy felkereste őket a hatóság, és elújságolta, hogy minden kért adatot, sőt még segítséget is nyújtottak a külföldi kapcsolatfelvételhez. Állítólag van olyan szála is a lány eltűnésének, amely Dániához kapcsolódik, ám erről az nyomozási irányról még semmi sem szivárgott ki a rendőrségtől. 

Eva Altendorfer szóvívő leszögezte, hogy egyházuknak nincs köze Yolanda rejtélyéhez,  lévén ő egy tőlük független személy. A gyermekek számára ugyanis nem jelent kötelező csatlakozást a szüleik tagsága. Egyébként a Klug család 10 ezer dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki segít értelmes nyomot találni szeretett gyermekük felé. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás