promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4 milliárd éves meteoritból készült a Mennyország kardja - így néz ki
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tekintélyes katana lehet a világ legkülönlegesebb fegyvere.

Valószínűleg mindenki tisztában van azzal, hogy milyen precíz pusztításra képes a japánok szamurájkardja, vagyis a katana, ha jó kezekben van. Egyebek között Quentin Tarantino Kill Bill filmjeiben is láthattunk akció közben katanát, ráadásul még a mai napig vannak olyan mesterek, akik készítenek ilyen minőségi fegyvereket – persze általában elég drágák ezek, mivel rengeteg munka, és nagyon sok idő megalkotni egy ilyen kardot.

Az egyik ismert és elismert mester, a jelenleg 80 éves Yoshindo Yoshiwara egy igazán különleges katanát készített, aminek a Tentetsutou, vagyis a Mennyország kardja nevet adta. Teljesen érthető az elnevezés, ugyanis egyenesen az égből pottyant a Földre az egyik anyag, amit felhasznált az elkészítésénél – ezzel pedig valóban megalkotta a világ egyik legérdekesebb, legspeciálisabb fegyverét.

A Mennyország kardja elkészítésénél egy állítólag 8 milliárd éves, Namíbiában becsapódott meteorit egyik darabkáját is felhasználta a mester – vagyis mondhatni két világ találkozásáról van szó: a Föld és a világűr alkot szétválaszthatatlan egységet benne.

A Mennyország kardjának az lett a sorsa, hogy kiállításra került egy meteorit darab társaságában, így bárki megnézheti, aki Tokióban jár. Az értéke természetesen felbecsülhetetlen, de a felhasznált meteorit darab nagyjából 600 ezer forintba került, szóval szinte biztos, hogy ennek a többszörösét éri – már csak azért is, mert valóban igazán egyedi, különleges darabról van szó.

Itt lehet megnézni a Mennyország kardját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás