promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miért kenj fogkrémet a kocsidra? Itt a megdöbbentő válasz
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rögtön három jó tanács is érkezik.

Az autóvezetés nem mindig örömteli elfoglaltság, a zsúfolt utak és a gyakran komoly kihívást jelentő időjárási tényezők mind megkeseríthetik a sofőrök életét. Talán ezért sokasodtak meg a közösségi médiában azok a tanácsadó csatornák, amelyek kifejezetten járművezetéssel kapcsolatos trükköket osztanak meg.

A TikTokon például 100 ezernél is több lájkot kapott az a rövidke videó, amelyben egy fiatal srác első pillantásra meghökkentő témáról beszél. Egészen pontosan arról, hogy miért tartanak egy tubus fogkrémet az autójukban a legrutinosabb sofőrök.

Persze, fogmosásra is lehet használni, ám ennél azért kevésbé kézenfekvő céljai is lehetnek. Például tökéletes arra, hogy elfedjük vele a karosszérián látható kisebb karcolásokat. Ki tudja, hogy ez mennyire tartós, ám a fogkrémnek van némi víztaszító tulajdonsága is, ezért nem feltétlenül mossa le az első eső.

Erre alapul a második hack is: nagyon bosszantó tud lenni, ha egy nagy zuhé során az esővíz összegyűlik a visszapillantó tükrünkön, és egyáltalán nem látjuk a mögöttünk lévő forgalmat. Ez is megoldható egy borsónyi fogkrémmel, amivel át kell „políroznunk” a tükröket, és azokról máris lepereg a víz – addig legalábbis mindenképp, amíg szükségünk van rá.

Végezetül érdemes alkalmanként fogkrémmel bekenni az ablaktörlőinket is, különösen akkor, ha azok már kissé elöregedtek. A fogrém felfrissíti őket, kicsit puhábbá és egyenletesebb felszínűvé varázsolja a gumiborítást, amitől máris úgy működnek, mintha újak lennének, nem mázolják el a ráeső vagy ráspriccelt vízcseppeket. Íme a hasznos videó:

@lianggeshuoche I can't believe it! Toothpaste on the car has so many wonderful uses!#car #automotive #driving #outside #skills #knowledge #fpy #fyp #safety
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás