promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémisztő: sokkoló képek készültek egy katicabogár arcáról, a poloskáé egyenesen gyomorforgató
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szuperközeli képeken mutatták meg, hogy milyen arca van a katicának, a poloskának, és a hangyának.

Egyesek talán már találkozhattak Eugenijus Kavaliauskas litván természetfotós munkáival, hiszen 2007 óta folyamatosan különböző fotóversenyeken méretteti meg magát, és számos díjat zsebelt már be. 2018-ig a madarak világával foglalkozott, aztán úgy döntött, ideje más vizekre evezni, új kihívásokat keresni; így jutott el a rovarokig.

Világhírnévre tett szert azzal a fotójával, amivel a Nikon által szervezett, Small World Photomicrography Competition nevű fotóverseny egyik versenyzője volt. Ez egy szuperközeli felvétel volt egy hangya arcáról. A mikroszkóp alatt ötszörösére nagyított kép csak az erős idegzetűeknek való, hiszen ha felnagyítanánk egy hangyát embernagyságúra, akkor simán elmehetne egy horrorfilm rémisztő teremtményének is. Ezután a kép után biztos máshogy fogunk ezentúl tekinteni a mindig szorgos hangyákra; ha valaha is elkészülne az Egy bogár élete című Pixar-film horrorfilmes változata, biztos, hogy Fürge és barátai is így néznének ki benne.

A nyarat nagyon sokan szeretik, de azért vannak negatívumai is. Például a meleg időszak nagy ellensége, a szúnyog, aki pokollá tudja tenni a nyugodt, éjszakai alvásunkat. Biztos rengetegen szoktak az éjszaka közepén párnával, újságpapírral, és egyéb eszközökkel vadászni a vérszívókra, de sose tudtunk a szemükbe nézni, mielőtt lecsaptunk volna rájuk. A litván természetfotósnak köszönhetően megtudhattuk, hogy hogyan is fest egy szúnyog arca. Képzeljük el, ahogy ez az apró tekintet ránk néz éjszaka, és azt mondja, hogy "most pedig kiszívom a véredet".

A háztartások másik nagy ellensége, a poloska. A főváros szó szerint hemzseg tőlük, mikor beköszönt a hideg. Agyoncsapni, szétnyomni nem érdemes őket, mert mint köztudott, kellemetlen szagot árasztanak, amiktől nagyon nehezen lehet megszabadulni. A legjobb megoldás, ha egy papírzsebkendőbe fogjuk, és lehúzzuk a wc-n.

A poloska nem éppen egy szimpatikus élőlény még távolról sem, hát még ha szuperközeli felvételen a szemébe tudunk nézni:

A darázscsípés sem éppen kellemes, sokan allergiásak is rá, de mégiscsak inkább ismerkednénk egy darázzsal, mint egy poloskával. A természetfotós megmutatta az egyik képén, hogy milyen is felnagyítva ennek a rovarnak az arca. Bár a kép alapján úgy tűnhet, mintha a darázs dühös lenne az egész világra, még így is szimpatikusabb, mint mondjuk a horrorfilmbe illő hangya.

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a kedves kis katicabogár, akire mindig úgy rá tudunk csodálkozni, ha felmászik a lábunkra vagy a kezünkre. Most látva így felnagyítva, azért vele sem találkoznánk össze, ha akkora lenne, mint az ember.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás