promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halakat fotózott, mikor bekapta egy bálna - mire észbe kapott, már ki is köpte
Borítókép:  The Guardian
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy bálna nyelte el a természetfotóst.

Rainer Schimpf természetfotós sok kalandot és veszélyt élt már meg a karrierje során. Minden bizonnyal eddig az volt a legérdekesebb sztorija, mikor megtámadta egy cápa, de most elmondhatja magáról, hogy Jónás és Pinokkió nyomdokaiba lépett, hiszen bekapta egy bálna.

Schimpf a dél-afrikai partoknál, a Port Elizabeth kikötő melletti tengerben szardíniarajokat fotózott, mikor egy Bryde bálna elnyelte őt. Kész csoda, hogy a természetfotós egyetlen karcolás nélkül megúszta ezt a "kalandot", mire észbe kapott, a bálna kiköpte őt.

„Kevesebb, mint két másodpercbe telt. Annyit éreztem, hogy valami megragadott, összenyomta a csípőmet. Éreztem a nyomást, és azonnal tudtam, hogy egy bálna. A második gondolatom az volt, hogy nyilvánvalóan nem tud lenyelni, mert a bálna torka nem elég nagy ehhez. A következő gondolatom viszont az volt, hogy velem együtt le fog merülni. Vettem egy nagy levegőt, és készültem a merülésre, ennyit tudtam hirtelen csinálni. Egy 15 tonnás állattal nem lehet megküzdeni, csak kapaszkodtam, és nyugtattam magam, hogy ne essek pánikba. Sikerült, ő pedig kiköpött”

- idézi Rainer Schimpf-et a LADBible.

A fotós áldja a szerencséjét, hogy egy 15 méteres bálna kapta be, mert "ez sokkal jobb, mintha egy cápa tette volna". Az esetről sokkoló kép is készült, az alábbi videóban látszik a felvétel, ahogy a férfi félig a bálna szájában van.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás