promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tragikus szerelem Fonyódon – morbid látvány, ahogy kéz a kézben fekszenek kővé dermedve a szerelmesek a Balaton partján
Borítókép:  youtube.com/ FAKTOR TV (screenshoot)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha romantikus randevú helyszínekre gondolunk Magyarországon, biztos, hogy a Balaton is felkerül a listánkra, bár ezután a történet után lehet a rémálmainkba is megjelenik majd.

A csodálatos kilátás, és élménygazdag lehetőségek mellett biztos nem jutna eszünkbe morbid szomorú szerelmi történet a Balatonról. Pedig Fonyód történelmében fellelhető egy hihetetlenül tragikus szerelmi történet még a 20. század elejéről. A történet főszereplője egy erdélyi fiatal gyógyszerész, Abrudbányai Ödön, akinek a szerelmét Magdusnak hívták. Olyan elsöprő volt a szerelem köztük, hogy Ödön hamar a tettek mezejére lépett és elvette feleségül Magdust.

És itt kezdődik a tragikus történet. Sajnálatos módon az esküvő nem jött létre, egy borzasztó tragédia miatt.

A szerelmesek hatalmas boldogságban tervezgették esküvőjüket, azonban a szervezése közepén Magdus tragikus hirtelenséggel meghalt.

A vőlegény bánatba borult nem tudta feldolgozni szerelmének elvesztését. Versekbe folytotta bánatát, sorokba költötte a tragédiáját.

Szerelmének személyes tárgyaival vette körül magát és magányosan elzárkózva élt.  A második világháború után Ödön úgy döntött, hogy Magyarországra költözik. Pécsett nyitott egy patikát és nem feledve szerelmét, annak holmijait is magával vitte. Ödönre később rátalált a szerelem, de első szerelmét nem feledte. Ezért emléket szeretett volna részére állítani.

Kedvenc fonyódi helyükre építtetett egy villát közvetlenül a Balaton partjára, mivel mindig az volt a vágya a szerelmeseknek, hogy ott éljenek. Reménykedett benne, ha a villa elkészül lelke megnyugvásra lel. Kíváncsi lennék, hogy újdonsült feleségének a lelke vajon mennyire volt nyugodt az ötlettől.

 De a morbid történet itt még nem ér véget. A villa  alagsorába vörös homokkőből kifaragtatta hitvesi ágyukat, amelybe saját magát és halott menyasszonyát is elhelyeztette kőből. Azóta is kéz a kézben fekszenek és a villát, mint a szerelmesek zarándokhelyét tartják számon. Kapcsolódik is egy legenda, az örök szerelem házához, ugyanis, ha egy szerelmespár az ágy felett megfogják egymás kezét, sírig tartó szerelemre számíthatnak.

Eredeti állapotához képest, annyit változott a hely, hogy a villát rózsaszínről krémszínűre festették 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás