promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jézus Krisztus a víz alatt – mi ez a döbbenetes dolog?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az olaszországi San Fruttuoso vizébe merülve Guido Galletti művész A mélység-Krisztus című szobrát pillanthatjuk meg a víz alatt. 

Az eredeti agyagváltozatot 1993-ban fedezték fel egy régi öntödében. A híres szobornak számos másolata van szerte a világon, mi most a 3 leghíresebbet mutatjuk be.

A mélység-Krisztus szobrainak története

Kétségtelenül te is láttál már fotót egy víz alatti Jézus-szoborról, amely mélyen a hullámok alatt van eltemetve, és kíváncsi vagy, hogy hol lehet megtalálni őket. Mivel számos Mélység-Krisztus szobor van szerte a világon, a válasz erre a kérdésre nem olyan egyszerű, mint gondolnánk.

Forrás: Profimedia

Az első „Mélység-Krisztus” szobor a világ egyik leghíresebb falujához közel, Portofinónál található a tengerben.

 A „Mélység Krisztusa” a világ minden tájáról érkező búvárok kedvelt turisztikai látványosságává vált. Az olaszországi San Fruttuosóban számos búvárközpont található, amelyek kimondottan a szoborhoz kínálnak búvárkodást, hogy a látogatók, akik szeretnék megtekinteni az emlékművet, profi segítséget kapjanak.

A sekély víz és az öböl közelsége miatt a víz alatti Jézus-szoborhoz történő merülés nem túl nagy kihívás.

 Ráadásul, ha úgy döntünk, hogy belemerülünk a vízbe, akkor nemcsak a keresett emlékművet fogjuk megtalálni, hanem egy brit hajó maradványait is, amely a Jézus-szobortól nem messze süllyedt el a krími háború közepette.

Van egy második bronzszobor is, amely ugyanabból a formából készült, mint az első. A Carenage kikötőben lévő víz alatti Jézus-szobor másolata a Bianca C katasztrófájának állít emléket, amely egy híres olaszországi luxuskörút volt, amelyet a „Karib-tenger Titanicjának” szoktak nevezni.

 A Key Largo-i mélység Krisztusa a harmadik bronzöntvény, ami az eredeti forma alapján készült. A Pennekamp State Park az, ahol megtalálható ez az amerikai másolat.

De miért készültek a víz alatti Jézus-szobrok?

Az első szobrot Guido Galletti készítette, és Duilio Marcante olasz búvároktató ihlette. Az emlékművet Dario Gonzatti halálának a helyén állították fel 1947-ben, mivel ő volt az első olasz, aki mélybúvár felszerelést használt. A szobor Jézust ábrázolja, fejét és kezét a levegőbe emelve, miközben békeáldást nyújt. A második, grenadai változatot egy brit hajó tragikus elvesztésének és a halászok hőstetteinek emlékére hozták létre, akik kis hajóikkal mentették ki a halálra ítélt hajó utasait. Meglepő módon csak egy utas halt meg a hajó elvesztésében. A harmadik egy jó minőségű amerikai másolat volt, amelyet már több különböző helyszínen is kiállítottak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás