promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Felfoghatatlan látvány - jéggé fagyott egy egész város, mintha egy katasztrófa filmbe csöppentünk volna
Borítókép:  Cole Burston/AFP/Getty Image
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ontariói tóparti otthonokat vastag, tüskés jégréteg borította be, miután múlt hétvégi hóvihar jeges hullámokkal csapott le a helyiekre.

A véletlenül Crystal Beach, azaz kristálypart névre keresztelt tóparti közösség lakói azt mondták, hogy soha nem láttak még ilyen pusztító vihart. A szél óriási hullámokat korbácsolt és a tóparti házakat elöntötte a víz zord időben. Mivel jeges szél fújt a nagy mennyiségű víz ráfagyott a házakra.

Cole Burston/AFP/Getty Image

Miután a víz beborította a házakat azon nyomban megfagyott. Ezt a jelenséget gyorsfagyásnak nevezik. Teljesen hihetetlen, de létező természeti jelenség.

A közösség a New York állambeli Erie megyétől nyugatra található, ahol a történelmi hóvihar halálos áldozatainak száma több mint három tucatnyira nőtt, többségük Buffalo városában. Fort Erie-ben egyik napról a másikra 20 fokkal kevesebb lett az átlaghőmérséklet, mint az év ezen időszakában mért bármikori korábbi átlaga.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a tomboló vihar nem csitul, akár 60 mérföld/órás szél lehet és a hullámok 25 méternél is magasabbra nőhetnek.

Nem tudom elképzelni, hogy a jéggé változott községben egy újabb fagyos hullám mit tudna művelni, hiszen már így is teljesen jéggé fagytak az épületek. „Régóta itt vagyunk, és még soha nem láttunk ilyen rossz időjárást ebben az időszakban” – mondta egy helyi lakos. "Hihetetlen az okozott kár, mivel olyan vastag a jég a házakon, hogy azok részei összeomlanak vagy leszakadnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás