promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű csapás érte Hajdú Pétert: „Nagyon csúnyán átvertek!”
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Meglopták Hajdú Pétert, átverés áldozata lett a médiaszemélyiség.

Hajdú Péter a Facebook-oldalán, egy élő videóban számolt be róla, hogy valaki ellopta a 165 ezres követőtáborral rendelkező Instagram-oldalát, majd meg is zsarolta vele. A televíziós műsorvezető egy emailt kapott, ami látszólag az Instagramtól érkezett, és az állt benne, hogy erősítse meg a fiókját egy bizonyos linkre kattintva. Hajdú erre rákattintott, végigcsinálta a lépéseket, aztán hirtelen kidobta őt az oldal, és jött neki egy angol nyelvű üzenet WhatsAppon, hogy ha vissza akarja kapni az oldalt, akkor fizessen 250 eurót.

Mivel sokat ért neki a régóta építgetett oldal, és több munkatársa, szakértő ismerőse is - akikkel már történt hasonló eset - azt javasolta neki, hogy fizesse ki az összeget, átutalta a 250 eurót, de a zsarolónak ez nem volt elég. További 250 eurót követelt, de Hajdú Péter ekkor már nem engedett a zsarolásnak, inkább úgy döntött, hogy a hatóságokhoz fordul az üggyel, ő pedig csinál magának egy új Instagram-fiókot.

A zsaroló egyébként egy török számról üzengetett neki (+90-542-537-7330), és az úgynevezett "két pipás" hitelesítéssel húzta be őt a csőbe. Hajdú Péter azért tartotta fontosnak, hogy a közösségi oldalán mesélje el ezt a történetet, mert fel akarja hívni a figyelmet az internetes csalások és zsarolások valós veszélyeire, és talán így meg tudja védeni mások adatait és oldalait.

A műsorvezető már el is indította az új Instagramját, és azt kéri a követőitől, hogy ezen kövessék be újra, és egy-egy megosztással segítsenek újra felépíteni azt a közösséget, ami a régi oldalán volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás